OSB brengt MKB-punten onder de aandacht van staatssecretaris Keijzer

Politiek 10 april 2019

OSB brengt MKB-punten onder de aandacht van staatssecretaris Keijzer

Op donderdag 11 april 2019 neemt OSB deel aan het Ondernemersberaad van MKB-Nederland. Gesproken wordt over het MKB-Actieplan van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat). Zij wil ondernemers ondersteunen met  concrete maatregelen waardoor zij meer ruimte krijgen om te ondernemen. Belangrijk is hierbij dat het geluid van ondernemerskant goed doorklinkt bij het ministerie.

Expert

MKB Nederland heeft een aantal toonaangevende vertegenwoordigers vanuit verschillende branches uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Van OSB-zijde nemen MKB-ondernemer Mark Mommers en directeur Hanny van den Berg deel aan de bijeenkomst. De verschillende brancheverenigingen hebben eerder meegewerkt bij de totstandkoming van het actieplan. Het plan behandelt zeven belangrijke thema’s: menselijk kapitaal, financiering, digitalisering, toepassing van innovatie, regelgeving, fiscaliteit en internationale handel.

OSB zal onderstrepen dat sterke ondernemers zorgen voor werkgelegenheid. Dat betekent: wat de markt kan doen, moet de markt doen. Verder brengt de schoonmaak-en glazenwassersbranche naar voren dat leren en ontwikkelen voor werknemers in de branche van grote betekenis is. De leden van OSB zetten zich hiervoor in. Vorig jaar leverde dat een pluim op van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tegen OSB-leden zei zij: “U bent een voorbeeld voor vele andere sectoren."

Gerelateerd