Inspectie SZW presenteert Jaarverslag 2018

Publicatie 15 mei 2019

Inspectie SZW presenteert Jaarverslag 2018

Inspectie SZW heeft het Jaarverslag over 2018 gepresenteerd. De Inspectie SZW werkt aan eerlijk, gezond en veilig werk voor iedereen. In het jaarverslag komen verschillende branches aan bod, ook de schoonmaakbranche.

Expert

Inspectie SZW en Schoonmakend Nederland zijn regelmatig met elkaar in gesprek over de controles, de communicatie daarover en over preventieve maatregelen. Schoonmakend Nederland vindt het nog steeds van het grootste belang dat de Inspectie gerichte controles blijft uitvoeren in de sector. Het is goed nieuws dat deze aanpak volgens de Inspectie efficiënt is geweest met een groot uitstralingseffect in de sector.

Slechte condities
De schoonmaakbranche kent nog steeds risico’s op het gebied van onderbetaling, illegale tewerkstelling, fiscale en sociale zekerheidsfraude, schijnconstructies, fictieve dienstverbanden en overschrijding van de arbeidstijden. De Inspectie ziet een belangrijk probleem is de aanbesteding van schoonmaakwerk tegen te slechte condities.

Schoonmakend Nederland roept opdrachtgevers op om waakzaam te blijven en alleen zaken te doen met schoonmaakbedrijven die beschikken over een volwaardig kwalitatief Schoonmakend Nederland-Keurmerk. Kijk in het Schoonmakend Nederland-Keurmerk register op Schoonmakend Nederland.nl welke bedrijven dit zijn.

Klik hier om het jaarverslag te lezen.

Al eerder ontwikkelde Inspectie SZW in samenwerking met onder anderen Schoonmakend Nederland de Checklist voor inhuren schoonmaakbedrijf. We brengen deze graag nogmaals onder de aandacht.

Gerelateerd