Helpling mag geen commissie in rekening brengen aan schoonmakers

Feiten & cijfers 2 juli 2019

Helpling mag geen commissie in rekening brengen aan schoonmakers

Op maandag 1 juli 2019 deed de rechtbank in Amsterdam uitspraak in een rechtszaak die vakbond FNV samen met een schoonmaker had aangespannen tegen Helpling. De rechtbank heeft geoordeeld dat Helpling geen commissie in rekening mag brengen aan schoonmakers. Deze commissie bedraag tussen de 23 en 32%. Vanaf 1 augustus 2019 is dit niet langer toegestaan op laste van een dwangsom van 2.500 euro per dag.

https://foodservice.bunzl.nl/sites/bunzlalmere/files/styles/assortiment-overzicht/public/cleaning%20plaatje.jpg?itok=pRTAsAc4&c=d18868e23baa763bc436e62c8bb60460

Expert

Platformorganisatie
Helpling is een platformorganisatie. Zij brengen vraag en aanbod rondom met name particuliere schoonmaak bij elkaar. Platformmedewerkers hebben niet dezelfde rechten als schoonmakers die onder de CAO Schoonmaak vallen. Schoonmakend Nederland roept al langere tijd op om een gelijk speelveld te creëren voor schoonmaakbedrijven en de diverse schoonmaakdiensten in de platformeconomie.

Gerelateerd