Schoonmakend Nederland: ‘Zwart werk’ in schoonmaakbranche probleem bij particulieren

Persbericht 27 september 2019

Schoonmakend Nederland: ‘Zwart werk’ in schoonmaakbranche probleem bij particulieren

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft 27 september 2019 cijfers bekend gemaakt over ‘zwart werk’ in Nederland. Volgens het CBS gebeurt dat het vaakst in de schoonmaakbranche. Schoonmakend Nederland – de brancheorganisatie van schoonmaakbedrijven –  herkent zich niet in de cijfers.

Expert

Piet Adema, voorzitter Schoonmakend Nederland: ‘Wat opvalt aan de berichtgeving is dat het CBS geen onderscheid maakt tussen de particuliere en de zakelijke markt. Juist de particuliere markt kent zwart werk. Schoonmakend Nederland wijst zwart werk in de schoonmaakbranche af. Schoonmakend Nederland-bedrijven tonen – door in het bezit te zijn van het OSB-Keurmerk – aan financiële zaken op orde te hebben en zich te houden aan wet- en regelgeving. Deze bedrijven zijn voornamelijk actief in de zakelijke markt, denk aan kantoren, hotels, onderwijs en vervoer. Schoonmakend Nederland dringt al langer bij de overheid aan om het financieel mogelijk te maken voor particulieren om een schoonmaakbedrijf in te schakelen.’

Brieven aan minister Koolmees en Tweede Kamer
Begin oktober heeft Schoonmakend Nederland aan minister Koolmees en de Tweede Kamer brieven gestuurd om aandacht te vragen voor de problemen in de particuliere schoonmaakmakt én om mee te denken in oplossingen om het voor particulieren eenvoudiger te maken om een schoonmaakbedrijf in te huren. 

Persvragen:

Christian de Boer, Communicatiemanager en woordvoerder
06-82501932
christian.de.boer@schoonmakendnederland.nl

Gerelateerd