Ondernemers met eenmanszaak ontvangen nieuw btw-identificatienummer

Nieuws 23 oktober 2019

Ondernemers met eenmanszaak ontvangen nieuw btw-identificatienummer

Ondernemers met een eenmanszaak ontvangen van de Belastingdienst een nieuw btw-identificatienummer (btw-id). In het nieuwe btw-id is het BSN van de ondernemer niet langer verwerkt. Zo wordt de privacy van de ondernemer beter gewaarborgd. Het nieuwe btw-id is geldig vanaf 1 januari 2020. De ondernemers ontvangen deze maand (oktober) een brief van de Belastingdienst met meer informatie. 

Expert

Btw-id
Het btw-id is een persoonlijk, uniek nummer dat bestaat uit een reeks van 14 tekens. Vanaf 1 januari 2020 moeten ondernemers het btw-id op facturen en hun website vermelden om zich te identificeren als btw-plichtig ondernemer. Daarmee voldoen zij aan de wettelijke eisen. Voor handel binnen de EU is het belangrijk dat mensen met een eenmanszaak hun btw-id tijdig doorgeven aan hun leveranciers.

Ondernemers houden hun huidige btw-nummer voor communicatie met de Belastingdienst en voor de btw-aangifte.

Meer informatie over het nieuwe btw-id vind je op de website van de Belastingdienst.

Gerelateerd