Veilig, gezond en met plezier werken in de schoonmaak

Nieuws 17 december 2019

Veilig, gezond en met plezier werken in de schoonmaak

Schoonmaken, glas- en gevelreiniging, reconditionering, het is een vak. Een mooi vak. Het is geen licht werk. Als je je lichaam te veel belast en hulpmiddelen niet of onjuist gebruikt, krijg je pijn. Pijn aan je nek, rug, schouders of knieën. Het grootste deel van het ziekteverzuim in de schoonmaak komt door lichamelijke overbelasting. Alle reden om dit te voorkomen. Hetzelfde geldt voor ongewenste omgangsvormen op de werkvloer. Als we niet prettig met elkaar werken, niet op tijd aangeven waar onze grenzen liggen, werken we niet met plezier. 

Expert

De werkgevers en vakbonden in de schoonmaak willen dat iedereen veilig en met plezier werkt in onze mooie branche. We willen dit ook actief ondersteunen en stimuleren. Daarom vragen we de komende jaren extra aandacht voor fysieke belasting en hoe we met elkaar omgaan op het werk. En bieden we hulp om veilig en met plezier te werken in de schoonmaak.

In 2020 worden daarom verschillende instrumenten en middelen gelanceed om iedereen in de branche te informeren en ondersteunen bij het veilig en gezond werken. Houd de nieuwsbrief en de site in de gaten voor nieuws over veilig en gezond werken. Wil je meedenken over hoe we je het beste helpen veilig en gezond te werken? Word lid van de Klankbordgroep Veilig Werken! Lid worden of meer weten? Stuur een mailtje naar e.vandevijver@ras.nl en we vertellen je wat deelname aan de Klankbordgroep Veilig Werken inhoudt.

Gerelateerd