Peter Rietbroek: Bye Bye AWOG 2019 en Hi AWOG 2020!

Opinie 10 januari 2020

Peter Rietbroek: Bye Bye AWOG 2019 en Hi AWOG 2020!

De bestuursleden van AWOG (voor glas en gevel) schijnen regelmatig hun licht op allerlei onderwerpen die hun specialisme aangaan. Dat doen zij in deze columns.

Expert

Een nieuw jaar. Met nieuwe kansen, nieuwe inzichten en - dat hoort er ook bij - met nieuwe uitdagingen. Wij kijken er naar uit, maar voordat we vooruitkijken wil ik nog even terugblikken op 2019. Het was weer een gaaf jaar waarin we met elkaar mochten werken aan en in de mooie glas- en gevelbranche.

Binnen onze drie thema’s mens, markt en techniek is er weer veel werk verzet. Aan een voortdurende verbetering van onze branche. Vanzelfsprekend waren er weer de hartverwarmende actieweken ‘Glazenwassers hebben ♥ voor de zorg’. Hiermee laat onze branche keer op keer zien dat wij maatschappelijk betrokken en volwassen zijn. Ook kwamen wij positief in het nieuws in het programma ‘Later als ik groot ben’. AWOG-lid GOM werkte hier aan mee en de uitzending werd goed ontvangen. Kom maar op met die nieuwe generatie!

Natuurlijk waren er ook twee dynamische ledenbijeenkomsten. We werden bijgepraat over onder andere multitasken, het Exoskelet en we kregen van Ron Steenkuijl een voorbeeld hoe je als ondernemer anders kunt ‘kleuren’ dan door basisdienstverlening en leerden dat iedere ondernemer zich kan onderscheiden. Daarnaast was er in de bijeenkomst in het najaar een informatiemarkt met toeleveranciers, maar het belangrijkste was wel; de leden leerden vooral veel van elkaar. En dat is gaaf, want de onderlinge betrokkenheid geeft de meeste energie, ook voor ons als bestuur!

Ook lopen er verschillende invloedrijke projecten; er wordt onderzoek gedaan naar de effecten van Nano technologie, waar we reikhalzend uitkijken naar het rapport dat in het tweede kwartaal verschijnt.

Daarnaast loopt er een project ‘Duurzame Inzetbaarheid voor glas en gevel’ vanuit de CAO. Dit gaat zeker leiden tot tools en inzichten waarmee we onze mensen langer gezond en vitaal aan onze branche kunnen binden.

Samenvattend, het was een mooi en dynamisch jaar. En we zijn nu met volle energie het nieuwe jaar begonnen, waarbij we binnenkort met het AWOG bestuur in een strategische setting de speerpunten voor dit jaar bepalen. Om er weer net zo’n mooi jaar van te maken als dit jaar. Aan ons zal het zeker niet liggen. Een mooi, liefdevol en succesvol 2020 gewenst!

Peter Roetbroek, voorzitter Schoonmakend Nederland-segment AWOG

Gerelateerd