Schoonmaakbedrijven wisselen best practices uit tijdens OSB regiobijeenkomst

Vereniging 3 februari 2020

Schoonmaakbedrijven wisselen best practices uit tijdens OSB regiobijeenkomst

Ondernemers in de schoonmaakbranche leren graag van elkaar. Dat was één van de conclusies van de OSB regiobijeenkomst die op donderdag 30 januari gehouden werd in Utrecht. Bijna dertig ondernemers wisselden er ervaringen uit hoe zij in hun bedrijf omgaan met de drie belangrijkste thema’s uit de huidige cao-periode: arbeidsmobiliteit, fysiek en mentaal veilig werken en gespreksvoering met medewerkers. De belangstelling naar elkaars meer en minder succesvolle maatregelen om herkenbare problematieken aan te vliegen was groot.

Experts

Collectieve behoefte aan bewustwording veilig werken
Naast collegiale kennisdeling hadden de discussies ook als doel te inventariseren welke branche-overkoepelende ondersteuning gewenst is op deze vlakken. Daarbij viel onder meer op dat vrijwel alle ondernemers ruimschoots over middelen beschikken om fysiek veilig werken mogelijk te maken, maar dat het ze collectief moeite kost om hun medewerkers ertoe te zetten deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Hulp zou hierbij welkom zijn.

Hulpmiddelen en subsidies
Verder kregen de ondernemers informatie over subsidies en middelen die hen ten aanzien van deze thema’s ter beschikking staan. Van advies door een consultant bij het structureel optuigen van arbeidsmobiliteit tot de financiering van gespreksuren en loopbaantrajecten. Voor de gewenste ondersteuning bij de bewustwording van de noodzaak van veiligheidsmaatregelen is het RAS al een uitgebreide toolkit aan het ontwikkelen.

6 Februari in Panheel
Op 6 februari vindt een soortgelijke bijeenkomst plaats in het Limburgse Panheel.

Meer informatie
Meer weten over beschikbare hulpmiddelen en subsidies? Neem contact op met onze accountmanager Mark Samsom.

Gerelateerd