Het Mobiliteitscentrum Schoonmaak als hulpmiddel om coronacrisis het hoofd te bieden

Persbericht 6 april 2020

Het Mobiliteitscentrum Schoonmaak als hulpmiddel om coronacrisis het hoofd te bieden

Schoonmakend Nederland start in samenwerking met RAS (Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) en de sociale partners (FNV en CNV) per maandag 6 april het Mobiliteitscentrum Schoonmaak om ondernemers in de schoonmaakbranche hulp te bieden tijdens deze coronacrisis. De financiering van het project komt voort uit gelden vanuit de RAS die voor deze crisis zijn gereserveerd.

Ellen Dekkers (directeur RAS): 'We vinden het belangrijk om een stevige bijdrage te leveren in deze crisis. De sociale partners steunen dit initiatief en we zetten met elkaar de schouders eronder om de bedrijven en hun medewerkers te ondersteunen. Het is belangrijk om te benadrukken dat dit voor alle schoonmaakbedrijven en hun medewerkers is’.

Piet Adema, voorzitter Schoonmakend Nederland zegt hierover: ‘Het Mobiliteitscentrum Schoonmaak biedt schoonmaakondernemers de kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. In deze tijden van coronacrisis heeft de ene ondernemer tijdelijke behoefte aan meer ervaren collega’s, terwijl de ander minder werk heeft voor zijn medewerkers. Met ons Mobiliteitscentrum Schoonmaak matchen we deze vraag-en-aanbod op regionaal niveau.’

De invloed van het coronavirus op schoonmaakbedrijven, glazenwassers en hun opdrachtgevers is enorm groot. Schoonmaakbedrijven maken overuren, maar worden ook getroffen, doordat het coronavirus de bedrijfsvoering bij de diverse opdrachtgevers stil heeft gelegd.

Aan het werk blijven
‘De medewerkers blijven in dienst en de verantwoordelijkheid van de eigen werkgever, maar worden uitgeleend aan collega-bedrijven in de regio. Hiermee blijven mensen aan het werk en wordt een veilige en schone werk- en leefomgeving gegarandeerd’, aldus Adema.

Hieronder een schematische voorstelling van de werking van het Mobiliteitscentrum Schoonmaak van Schoonmakend Nederland.

Expert

Meer informatie en aanmelden

Schoonmaakondernemers die gebruik willen maken van te Mobiliteitscentrum, kunnen contact opnemen met Schoonmakend Nederland via telefoonnummer 073 648 38 50 optie 2, of zich aanmelden: Aanmeldingsformulier.

Gerelateerd