Mobiliteitscentrum Schoonmaakbranche oriënteert zich op lange termijn rol

Achtergrond 18 mei 2020

Mobiliteitscentrum Schoonmaakbranche oriënteert zich op lange termijn rol

Het Mobiliteitscentrum Schoonmaakbranche onderzoekt hoe ze de branche ook op middellange en lange termijn kan ondersteunen. Hiervoor vraagt ze de ruim vijftig bedrijven die zich sinds de start in mei van dit jaar bij hen hebben gemeld, een inschatting te maken van hun aanbod van en vraag naar personeel over drie maanden tot een half jaar.  

printscreen video

Expert

Nog steeds melden zich wekelijks nieuwe bedrijven bij het Mobiliteitscentrum. Tegelijkertijd trekken steeds meer schoonmaakbedrijven die met een personeelsoverschot zaten hun aanbod terug: het werk in het eigen bedrijf trekt weer aan doordat opdrachtgevers weer opstarten. Het Mobiliteitscentrum oriënteert zich ook op hoe de branche op lange termijn haar voordeel kan doen met de interesse die andere branches (bijvoorbeeld land- en tuinbouw en de zorg) naar aanleiding van de crisis hebben getoond voor personeel uit de schoonmaakbranche. 

Gerelateerd