Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op corona

Praktijk 2 juni 2020

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op corona

Om de verspreiding van het coronavirus te controleren en elkaar te beschermen, kan vanaf 1 juni iedereen met klachten zich laten controleren op het coronavirus. Het gaat om verkoudheidsklachten (neusverkouden, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging) of plotseling verlies van reuk of smaak. 

Expert

Hoe kunnen medewerkers zich laten testen? 

De medewerkers maken zelf een afspraak voor een test. Je kunt dit als werkgever niet doen. Bel daarvoor met het speciale telefoonnummer dat de overheid hiervoor heeft ingesteld: 0800-1202Belangrijk is om het BSN-nummer bij de hand te hebben. Na een korte uitleg worden een aantal medische vragen gesteld en wordt een afspraak gemaakt bij een testlocatie in de buurt. 

Preventief testen 

Schoonmakend Nederland onderzoekt nog of er onder bepaalde omstandigheden groepen medewerkers ook preventief getest kunnen worden. Daarbij valt te denken aan medewerkers die in risicosectoren werken of in sectoren of bedrijven waar het virus is vastgesteld, zoals bijvoorbeeld slachterijen. 

Gerelateerd