Lockdown verlengd: aanvullend steunpakket in de maak

Nieuws 13 januari 2021

Lockdown verlengd: aanvullend steunpakket in de maak

In de persconferentie van gisteravond kondigde premier Rutte, zoals verwacht, een verlenging van de lockdown aan. Dit betekent dat de coronamaatregelen die op 15 december van kracht werden, minimaal tot en met 9 februari gelden. De maatregelen zijn nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  

Aanvullend steun- en herstelpakket voor ondernemers 
Het verlengen van deze lockdown heeft grote weerslag op de maatschappij en economie. De huidige situatie is voor ondernemers en werkenden zwaar. Premier Rutte kondigde aanvullingen aan op het steun- en herstelpakket. Meer informatie hierover wordt volgende week verwacht.  

Expert

Kinderopvang 
Kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen ook de komende weken terecht in de noodopvang van het basisonderwijs of de kinderopvang. De oproep is om hier alleen gebruik van te maken als het echt niet anders kan.  

Basisregels 

  • Blijf thuis, beperk je contacten en werk in principe thuis 
  • Openbare plaatsen en scholen blijven gesloten  
  • Ook restaurants en veel winkels blijven dicht  
  • Blijf in Nederland 

Lees meer op de website van de Rijksoverheid

Gerelateerd