Avondklok verlengt tot en met 20 april (update)

Nieuws 24 maart 2021

Avondklok verlengt tot en met 20 april (update)

De avondklok maatregel, die op zaterdag 23 januari is ingegaan, wordt verlengd. Dit betekent dat niemand de straat op mag zonder goede reden. De avondklok is tot en met 31 maart van kracht van 21.00 uur tot 04.30 uur. Van 31 maart tot en met 20 april geldt de avondklok van 22.00 tot 04.30 uur.

Reizen van en naar werk blijft mogelijk. Medewerkers horen twee formulieren bij zich te hebben: een getekende werkgeversverklaring én een ‘Eigen verklaring avondklok'. 

Expert

Download hier de formulieren

Zowel de werkgeversverklaring als de ‘Eigen verklaring avondklok’ zijn, te downloaden via rijksoverheid.nl/avondklok of via schoonmakendnederland.nl/corona. Er mogen nadrukkelijk geen eigen formulieren worden gemaakt en gebruikt.

Deze formulieren moeten in print of digitaal mee worden genomen. Er moet gebruik worden gemaakt van de formulieren van de Rijksoverheid(!). Deze zijn in meerdere talen beschikbaar gesteld.

Werk is uitzondering
Reizen van en naar werk is één van de uitzonderingen. Hiervoor mag men wel de straat op.
Hierbij zijn twee formulieren van belang:

  1. Medewerkers dienen een getekende werkgeversverklaring bij zich te hebben. Deze mag ook ondertekend worden door een leidinggevende;
  2. Medewerkers dienen óók een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich te hebben (met dagstempel).

Wil je de verklaringen samenvoegen (omdat je bijvoorbeeld verklaringen voor een grote groep medewerkers moet maken), dan kun je deze Word-bestanden gebruiken: werkgeververklaring (word) en Eigen verklaring avondklok (word). Je moet nog wel zelf de juiste samenvoegvelden invoegen. 

Zowel de werkgeversverklaring als de ‘Eigen verklaring avondklok’ zijn, te downloaden via rijksoverheid.nl/avondklok of via schoonmakendnederland.nl/corona. Er mogen nadrukkelijk geen eigen formulieren worden gemaakt en gebruikt.

Deze formulieren moeten in print of digitaal mee worden genomen. Er moet gebruik worden gemaakt van de formulieren van de Rijksoverheid(!). Deze zijn in meerdere talen beschikbaar gesteld.

Uitzendkrachten en zzp’ers
Voor uitzendkrachten geldt dat het uitzendbureau verantwoordelijk is voor hun werkgeversverklaring.

Zzp’ers worden als werkgever gezien. Zij moeten dus voor zichzelf deze werkgeversverklaring moeten. Ook dienen zij de eigen verklaring bij zich te hebben, als zij tijdens de avondklok voor hun werk op pad moeten.

Neem contact op met Schoonmakend Nederland
Heb je als ondernemer in de schoonmaakbranche vragen over de avondklok of over andere coronamaatregelen, schroom dan niet om contact op te nemen met het landelijk coördinatiepunt corona schoonmaakbranche via telefoonnummer 073-648 38 50.

Corona-maatregelen
Zie voor alle maatregelen rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.

Gerelateerd