Webinar over Stoppen met roken op 14 september a.s.

Praktijk 3 juni 2021

Webinar over Stoppen met roken op 14 september a.s.

Hoe zorg je dat medewerkers meedoen met het stoppen-met-roken-programma? Ruim 80% van de mensen die roken wil eigenlijk stoppen. Als werkgever draag je bij aan de gezondheid van jouw medewerkers door te zorgen voor een goed stoppen-met-roken-programma, zoals individuele coaching of een groepstraining. Maar hoe zorg je ervoor dat je alle medewerkers bereikt en dat zij zich aanmelden voor het programma. Een actieve, persoonlijke manier van communiceren is cruciaal om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op de hoogte zijn van het aanbod.

Op dinsdag 14 september a.s. (11.00-12.30 uur) verzorgt VNO-NCW voor HR/P&O-managers, bedrijfs- en teamleiders een webinar over dit onderwerp. Deelname is gratis

In dit webinar leer je in 1,5 uur hoe je op een persoonlijke manier met jouw medewerkers communiceert over stoppen met roken, spelen acteurs een rollenspel aan de hand van jouw aanwijzingen en krijg je de kans om vragen te stellen aan experts.

Meld je aan

Expert

Programma

  • Presentatie: Prof. dr. Onno van Schayck, hoogleraar preventieve geneeskunde Universiteit Maastricht.
  • Prof. Dr. Gera Nagelhout (Maastricht University en onderzoeksinstituut IVO) bespreekt sociaaleconomische gezondheidsverschillen in roken.
  • Dr. Floor van den Brand (Maastricht University) spreekt over de voordelen van persoonlijke communicatie en laat het praktijkvoorbeeld zien van Bastiaan de Schipper, die vertelt hoe door zijn 1-op-1 benadering stoppen met roken een succes is geworden bij sociaal leer- en werkbedrijf Pantar.
  • Theatergroep De sToppers spelen aan de hand van uw aanwijzingen live scènes. Manager Charlotte wil het over stoppen met roken hebben met rokende collega Rogier, maar pakt dit nogal onhandig aan. Wat kan Charlotte volgens u beter doen?
  • Verslavingsarts Marieke Helmus (Pharos) deelt kennis over effectieve communicatie en geeft tips om het leuker en gemakkelijker te maken om stoppen met roken onder de aandacht te brengen. 

Gerelateerd