Praat mee over robotisering in de schoonmaak op 17 juni a.s.

Nieuws 7 juni 2021

Praat mee over robotisering in de schoonmaak op 17 juni a.s.

In opdracht van de RAS doet DesignLab (Universiteit Twente) onderzoek naar de sociale en maatschappelijke aspecten van robotisering in de schoonmaak. Het onderzoek moet inzicht geven in hoe robots op een verantwoorde en effectieve manier mensen kunnen helpen bij het volbrengen van schoonmaaktaken. Vragen die spelen zijn bijvoorbeeld: hoe kunnen werkzaamheden betekenisvol worden vormgeven als de aard van het werk verandert als gevolg van robotisering, hoe zou de maatschappelijke status van schoonmaakwerk kunnen veranderen. 

Werk je in de schoonmaakbranche, ben je geïnteresseerd in dit onderwerp én wil je erover meepraten? Meld je dan aan voor de online workshop op donderdag 17 juni a.s. van 13.30-16.00 uur. Aan de hand van een discussie wordt gezocht naar kansen, potentiële problemen en oplossingen van robotisering in de branche.

Meld je aan bij Thomas Raub (onderzoeker).

Expert

.