‘Traan van trots’

Vereniging 7 september 2021

‘Traan van trots’

'De huilende vader bij de diploma-uitreiking van zijn zoon. Het gezin dat veel stabieler is door ouders die beter in hun vel zitten. Precies dat is voor ons de reden om te werken met mensen aan de basis van de arbeidsmarkt.

Expert

Al sinds 2000 geven wij kansen aan mensen die minder kansen krijgen. Vanuit intrinsieke motivatie, lang voordat het door de overheid werd opgelegd. Mijn broer en ik komen van de werkvloer af en kunnen ons goed inleven.  

Ook zijn we een stabiele organisatie. Dat laatste is een vereiste om de stap te zetten naar social return. Je loopt namelijk tegen barrières en uitdagingen aan. Er zijn ook situaties waarin het totaal niet lukt.  

Maar als je dit breed doet en deze lijn door de hele organisatie heen doortrekt, levert het zoveel positieve energie op. Je ziet bij ons niet meer wie er in social return zit en wie niet. Zeker, je loopt bepaalde risico’s. Als je te druk bent met de organisatie van alledag, dan kun je het niet aan.  

Maar is de ruimte er om de stap te nemen: doe dat dan vooral! Voor stabiliteit in dat gezin én die traan van trots.'

Peter Rietbroek - Directeur Rietbroek / voorzitter AWOG

Gerelateerd