Duurzaam brancheinitiatief Schoonmakend Nederland

Vereniging 15 oktober 2021

Duurzaam brancheinitiatief Schoonmakend Nederland

Water, de normaalste zaak van de wereld voor ons, maar in Afrika een zaak van levensbelang. Wisten jullie dat kinderen in sommige delen van Afrika zes (!) uur moeten lopen voor een liter drinkwater? En bij ons komt het gewoon uit de kraan! Nederlands kraanwater is misschien wel het beste drinkwater van de wereld. 

En we drinken het niet alleen. We maken er ook mee schoon. Drinkwater om mee schoon te maken, terwijl er miljoenen mensen op de wereld zijn die niet eens toegang tot schoon drinkwater hebben. Laat staan dat zij ermee schoonmaken. Geen drinkwater betekent ook een gebrek aan hygiëne. Hygiëne waarvan we tijdens de coronapandemie gezien hebben dat het juist zo belangrijk is.

Experts

De schoonmaakbranche is dé branche van schoon en hygiëne. Daarom steunt Schoonmakend Nederland Made Blue, een sociale onderneming met als missie schoon drinkwater voor iedereen. Samen pakken we de spreekwoordelijke handschoen op! We gaan actief aan de slag om water te besparen in onze veelzijdige branche. Met onze leden en door onze samenwerking met Made Blue kunnen wij als branche samen het tij keren.

In Nederland gebruiken wij veel water, ook in de schoonmaakbranche. Het is belangrijk om ondernemers en hun werknemers hiervan bewust te maken. Hier een beetje water besparen, betekent immers schoon drinkwater daar waar het nodig is.

Ik roep iedereen op om mee te doen en samen verandering aan te brengen in waterverbruik. Al is het maar een druppel op de gloeiende plaat, het kan juist die druppel zijn die de emmer niet laat overlopen.

Een liter voor een liter. Hier een liter besparen betekent een liter in Afrika, waar het zo hard nodig is.

We nemen jullie daarin mee en laten zien wat je kunt doen om mee te helpen. Neem gerust alvast een kijkje op madeblue.nl.  Er zijn al diverse ondernemers die zich hebben aangesloten bij dit fantastische initiatief.

In aanloop naar ons jaarcongres op 25 november a.s. verschijnt op schoonmakendnederland.nl een teller, zodat iedereen kan zien hoeveel water wij als schoonmaakbranche aan Afrika doneren. Laten we elkaar motiveren en inspireren om de handen ineen te slaan!

Samen zorgen we voor verandering. Wij gaan ervoor! Jullie toch ook?

Gerelateerd