Finalisten Best Practice Award 2022 bekend

Nieuws 6 oktober 2022

Finalisten Best Practice Award 2022 bekend

Op 27 oktober a.s. wordt voor de negende keer de Best Practice Award uitgereikt. Deze week maakte de jury bekend welke vier best practices genomineerd zijn voor de finale. Bert van Boggelen, juryvoorzitter: ‘We hadden dit jaar een aantal mooie best practices, allemaal gericht op duurzame arbeidsverhoudingen. Ook het onderwerp duurzame inzetbaarheid is prominent in de best practices aanwezig’.

Expert

De genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

 • Universiteit Utrecht en Asito
  De Universiteit Utrecht en Asito voeren in partnership het programma Kracht uit. Ontwikkeling van de talenten van de medewerkers is cruciaal in dit programma. Dit zorgt voor een grotere duurzame inzetbaarheid, maar ook enthousiasme en betrokkenheid. Uiteindelijke doel van Kracht is dat medewerkers lekker in hun vel zitten zodat zij duurzamer inzetbaar zijn. Onderdelen van het programma zijn onder andere periodieke besprekingen met medewerkers, opleidingen en budgetcoaching. Kortom, aandacht, waardering en communicatie voor medewerkers. De opdrachtgever voert daarom ook regelmatig gesprekken met (een afvaardiging van) schoonmakers en glazenwassers.
 • Gemeente Deventer en Qleaning
  Qleaning maakt in opdracht van de gemeente Deventer de opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen schoon. Qleaning biedt de vluchtelingen een schoonmaaktraining aan en laat ze meewerken, deels als besteding van de (vele) vrije tijd, deels als opmaat naar een baan als schoonmaker. De gemeente Deventer heeft versneld een BSN nummer verstrekt. Hiermee was de weg vrij naar betaald
  werk. De gemeente heeft alle uren van de vluchtelingen betaald, ook de uren dat de vluchtelingen nog niet volledig inzetbaar waren.
 • Johan Cruijff ArenA en CSU
  Deze best practice richt zich op Taakverbreding. Gestart bij en in overleg met de Johan Cruijff ArenA krijgen medewerkers de kans schoon te maken én ervaring op te doen met andere werkzaamheden. Met als doel: meer mogelijkheden en perspectief voor de medewerkers. Door de werkzaamheden uit te voeren ervaren medewerkers hoe ze bevallen en begrijpen ze beter wat de taken inhouden. CSU
  biedt daarbij een helpende hand of een stimulerend duwtje in de rug. Door deze uitbreiding van taken breiden medewerkers niet alleen hun uren uit, maar ook hun kennis en ervaring. Dit beleid gaat door CSU landelijk uitgerold worden.
 • Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaart-centrum (NLR) en 1Nergiek
  In het langdurige partnership van NLR en 1Nergiek zijn wederzijds vertrouwen, oprechte aandacht voor elkaar, altijd in open dialoog en een warm enthousiasme sleutelwoorden. De dialoog tussen beide partijen vindt op meerdere niveaus plaats en men werkt met korte lijntjes en vaste contactpersonen. Die gaan zelfs zo ver dat de contactpersonen van 1Nergiek meehelpen en -denken bij de bedrijfsvoering van de NLR. Voor NLR werken stabiele en vaste teams; iedere medewerker heeft zijn eigen cluster en zo heeft men binding met zijn eigen gebied. 1 leidinggevende heeft zelfs 38 jaar bij het NLR gewerkt. Haar dochter heeft nu haar taken overgenomen.
Bekendmaking van de winnaar

Op donderdag 27 oktober a.s. wordt bekend wie de winnaar is van de Best Practice Award 2022. De uitreiking vindt plaats bij Green Village in Nieuwegein. Het programma begint om
15.00 uur (tot uiterlijk 17.00 uur). 

Wil je bij de uitreiking aanwezig zijn? Meld je dan aan via codeschoonmaak.nl

Gerelateerd