Gratis budgetcoach voor medewerkers

Praktijk 12 januari 2023

Gratis budgetcoach voor medewerkers

Bij drie op de vijf bedrijven werken mensen met geldproblemen, blijkt uit Nibud-onderzoek. De kosten daarvan lopen zo hoog op dat steeds meer bedrijven besluiten hun werknemers te helpen. Zo ook in de schoonmaakbranche. Om de werknemers te helpen grip te krijgen op hun financiële situatie, biedt de RAS (gratis) budgetcoaching aan. Er kunnen in totaal 150 mensen meedoen.

Experts

Wat doet de budgetcoach?

De budgetcoach bezoekt de werknemer thuis en samen worden de inkomsten en uitgaven op een rij gezet om inzicht in de financiële situatie van de werknemer te krijgen. De budgetcoach onderzoekt vervolgens of de werknemer ergens 'geld laat liggen'. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een belastingteruggave, een persoonlijke subsidie, toeslagen, vrijstellingen van belastingen of heffingen, besparingsmogelijkheden of het verhogen van het inkomen. Naast het vinden van oplossingen is het de bedoeling dat de werknemer nieuwe inzichten en vaardigheden aanleert om het oude bestedingspatroon te veranderen en zelfstandig te leren omgaan met het nieuwe veelal beperktere budget. 

Voor wie is er gratis budgetcoaching beschikbaar?

De budgetcoaching is bedoeld voor werknemers in loongroep 1 of met een opleiding tot en met mbo-niveau 2.

Aanmelden

Een medewerker die gebruik wil maken van een budgetcoach, meldt zichzelf aan via dit formulier

De budgetcoach in jouw bedrijf onder de aandacht brengen? Hier vind je voorbeeldteksten.

Gerelateerd