Dieselgate.com

Fabrikanten sjoemelden jarenlang met de software van dieselauto’s. Heb (of had) jouw bedrijf dieselauto’s rijden van het bouwjaar 2009 tot 2020? Mogelijk kom je in aanmerking voor een schadevergoeding. Meld jouw bedrijfswagen(s) aan via dieselgate.com. Deelname is op basis van no cure no pay.

Rick van der Gaag, Schoonmakend Nederland: “Wij roepen onze leden op zich tijdig te melden wegens dit dieselschandaal. Het heeft ook betrekking op bedrijfswagens. Naast de extra schade aan het milieu, zijn bezitters gedupeerd door de verminderde inruilwaarde en hogere verbruikskosten. De schade voor voertuigeigenaren is door verschillende Nederlandse en buitenlandse rechtbanken vastgesteld op tussen de € 3.000,- en € 5.000,- per nieuw aangeschafte getroffen diesel(bedrijfs)wagen uit de bouwjaarperiode 2009 tot 2020. Kortom, deelname loont! Om het voor leden eenvoudig te maken een claim in te dienen, werken we samen met dieselgate.com.”

Om welke bedrijfswagens en modellen gaat het?
Het gaat om bedrijfswagens en modellen van de volgende automerken: Mercedes, Renault, Peugeot, Fiat, Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT, Alfa Romeo, Jeep, Dacia, Opel, Citroën en DS.

Aanmelden

Dieselgate: wat is het ook alweer?
Vanaf 2015 werd duidelijk dat verschillende autofabrikanten (waaronder Daimler, Stellantis, Renault en Volkswagen) in miljoenen dieselvoertuigen illegale software hadden geïnstalleerd die de voertuigen tijdens een test schoner liet lijken dan ze in werkelijkheid waren. De daadwerkelijke uitstoot van schadelijke stoffen lag tot wel 20 keer boven de toegestane norm. De praktijk van deze ‘sjoemelsoftware’ was het gevolg van geheime (en verboden) afspraken tussen diverse autofabrikanten onderling om zich niet aan geldende regelgeving en normen te houden. Voor dit gedrag zijn de fabrikanten door de Europese Commissie zwaar beboet. Dit schandaal staat bekend als ‘dieselgate’.

Fabrikanten van onder meer Mercedes, Volkswagen en Fiat hebben inmiddels wereldwijd miljarden aan boetes en schikkingen betaald, waarmee ook honderdduizenden (huidige en voormalige) eigenaren van getroffen dieselauto’s zijn gecompenseerd voor de schade die zij geleden hebben.
Ook wanneer bedrijfswagens zijn geleased of tweedehands zijn aangeschaft kan er aanspraak gemaakt worden op een schadevergoeding. De claims worden ingebracht in de lopende collectieve procedures tegen de autofabrikanten.

De volgende merken kunnen in aanmerking komen voor een schadevergoeding: Mercedes (o.a. Sprinter, Citan, Vito, A-, B-, C-, E-Klasses), Renault (o.a. Master, Kangoo), Peugeot (o.a. Partner, Boxer, Expert), Fiat (o.a. Ducato, Doblo, Scudo, Talento), Volkswagen (Transporter, Caddy, Crafter), Audi, Skoda, SEAT, Alfa Romeo, Jeep, Dacia, Opel (o.a. Vivaro), Citroën (o.a. Jumper, Berlingo) en DS.

Samenwerking Schoonmakend Nederland en Dieselgate.com

Schoonmakend Nederland vindt de samenwerking belangrijk, omdat het dieselfraudeschandaal ook betrekking heeft op een substantieel aantal bedrijfswagens. De schade van verminderde inruilwaarde en hogere verbruikskosten is aanzienlijk, evenals de extra schade aan het milieu. Om het Schoonmakend Nederland-leden zo gemakkelijk mogelijk te maken een claim in te dienen, heeft Schoonmakend Nederland ervoor gekozen de samenwerking met Dieselgate.com aan te gaan.

Wel is het noodzakelijk en urgent dat bedrijven zich tijdig registreren op het platform. Vooral als het om voertuigen gaat vanaf 2009, dringt de tijd om zo veel mogelijk relevante voertuiginformatie te achterhalen en veilig te stellen. Geen actie betekent vaak helaas geen vergoeding.

Aanmelden via Dieselgate.com/schoonmakendnederland

Dieselgate.com is het grootste Nederlandse compensatieplatform voor dieselrijders. Het is een samenwerking van verschillende experts op het gebied van massaschade en claimafwikkeling. Schoonmakend Nederland werkt samen met Dieselgate.com om jou als ondernemer te ontzorgen en volledige service te verlenen bij het verifiëren, veiligstellen en indienen van claims omtrent het dieselschandaal.

Het is belangrijk om je zo snel mogelijk aan te melden. Omdat het gaat om voertuigen die gebouwd zijn in de periode van 2009 tot heden dringt de tijd om zoveel mogelijk bewijsmateriaal veilig te stellen.

De eerste stap is om jouw bedrijf of bedrijven aan te melden op de speciale Schoonmakend Nederland ledenpagina op dieselgate.com/schoonmakendnederland. Vanaf daar neemt dieselgate.com het werk uit handen en brengt voor jou in kaart welke van de (bedrijfs)wagens in aanmerking kunnen komen. Deze inventarisatie duurt hooguit enkele weken. De tweede stap is om op basis van een overeenkomst van opdracht en volmacht de claims aan te brengen.

Voor jouw bedrijf zijn er geen kosten voor de juridische procedures die nu gevoerd worden. Dieslgate.com ontzorgt je op basis van no win, no fee: ontvang je geen vergoeding, dan betaal je niets.

Schoonmakend Nederland-korting

Naast het innen van de inhoudelijke vorderingen wordt door de eisende procespartijen ook geprobeerd alle proceskosten te verhalen op de verweerders. Alleen wanneer dat niet volledig lukt, wordt een deel ingehouden van de vergoeding die claimanten ontvangen. Schoonmakend Nederland heeft voor haar leden een korting bedongen van 2,5 procentpunt. Dit betekent dat dit deel voor Schoonmakend Nederland-leden 12,5% is indien er niet bij de rechtbank geprocedeerd hoeft te worden en maximaal 25% indien er wel bij een rechtbank geprocedeerd wordt. Als er voor jou geen resultaat wordt geboekt, dan zijn er geen kosten verschuldigd.

Informatie aanvragen

Heb je vragen of wil je extra informatie ontvangen, neem dan contact op via info@dieselgate.com of bel naar 085-4008585.