Platform Vloeronderhoud

In het platform komen bedrijven samen die specialistisch vloeronderhoud uitvoeren. Het gaat om vloeronderhoud in brede zin: harde vloeren (denk aan tegel, natuursteen en hout), zachte vloeren (tapijt) en elastische vloeren (lino en pvc). Elk materiaal heeft een eigen aanpak nodig: om het schoon te houden én om de vloer langer goed en netjes te houden. Door een vloer goed te onderhouden, gaat deze langer mee. 

Vloeronderhoud is een bijzonder specialisme waar vakmanschap hoog in het vaandel staat. Een andere bedrijfsvoering, personeelsopbouw en werkomstandigheden ten opzichte van reguliere schoonmaakbedrijven kenmerken deze bedrijven. 

Speerpunten 2022
  • Kennisoverdracht met betrekking tot specialistisch vloeronderhoud:
    • Schoonmaaktechniek: denk aan werkmethodieken, coatings, duurzaam vloeronderhoud, opleiding en veiligheid.
    • De markt: in het licht van tenders met hele grote oppervlakten aan vloeren bijvoorbeeld in ziekenhuizen en universiteiten. Opdrachtgevers en intermediairs informeren hoe zij het kaf van het koren kunnen scheiden (kwaliteitsstandaarden) en Total Cost of Ownership (TCO).
  • Ontwikkelingen duurzaamheid. Denk aan innovaties en nieuwe technieken.
  • Vloeronderhoud positioneren als één van de specialismes binnen de schoonmaakbranche. Onder andere door het lanceren van een kennispagina vloerenonderhoud op deze website.