Platform Vloeronderhoud

In het platform komen bedrijven samen die specialistisch vloeronderhoud uitvoeren. Het gaat om vloeronderhoud in brede zin: harde vloeren (denk aan tegel, natuursteen en hout), zachte vloeren (tapijt) en elastische vloeren (lino en pvc). Elk materiaal heeft een eigen aanpak nodig: om het schoon te houden én om de vloer langer goed en netjes te houden. Door een vloer goed te onderhouden, gaat deze langer mee. 

Vloeronderhoud is een bijzonder specialisme waar vakmanschap hoog in het vaandel staat. Een andere bedrijfsvoering, personeelsopbouw en werkomstandigheden ten opzichte van reguliere schoonmaakbedrijven kenmerken deze bedrijven. 

Speerpunten 2024
  • Zichtbaar zijn als specialisme in tijden van arbeidsmarktkrapte;
  • Inzicht hebben in wat er speelt bij bedrijven actief in specialistisch vloeronderhoud in het licht van de cao en input geven ten behoeve van de onderhandelingen;
  • Uitdragen ontwikkelingen duurzaamheid binnen het specialistisch vloeronderhoud. De platformleden hebben zich gezamenlijk als doel gesteld om per 1 januari 2025 gestopt te zijn met het uitbrengen van offertes voor en adviezen over het polymeren van Linoleum. Informeren marktpartijen en onderzoeken verbeteringen en deze doorvoeren op het gebied van chemievrij strippen;
  • Vloeronderhoud blijvend positioneren als één van de specialismes binnen de schoonmaakbranche. Onder andere door het uitbreiden van de kennispagina vloerenonderhoud op deze website. 
  • Verbeteren opleiding Vloeronderhoud (gaat zowel om eind- en toetstermen als om de praktijk) in overleg met de RAS.
  • Organiseren vervolg op kennissessies met intermediairs over duurzaam vloeronderhoud. 
  • Organiseren (online) kennissessie voor opdrachtgevers (facilitaire managers) in onderwijs en zorg over duurzaam vloeronderhoud.