Scholingsfonds & loopbaancoach

Samengevat:

  • Voor schoonmaakmedewerkers die niet weten wat ze anders kunnen doen als ze niet meer als schoonmaker aan het werk kunnen. In gesprekken met een loopbaancoach kan de schoonmaakmedewerker hier goed over nadenken. Vervolgens is via het scholingsfonds budget beschikbaar voor medewerkers om een opleiding te volgen voor een functie buiten de schoonmaakbranche. 
  • De ondernemer meldt de schoonmaakmedewerker aan bij de loopbaancoach. Er is maximaal € 750,- beschikbaar per traject. 
  • Wanneer de medewerker een opleiding buiten de branche wil gaan volgen, dan meldt hij zich hier zelf via e-mail voor aan. 

Je vindt uitgebreide informatie over de subsidie voor individuele gesprekken onder het filmpje. 

Uitgebreide informatie

Waarvoor krijg ik subsidie?

In de cao-periode 2019-2021 is budget beschikbaar voor werknemers om een opleiding te volgen voor een functie buiten de schoonmaakbranche. Dit is een van de afspraken van cao-partijen voor brede inzetbaarheid van werknemers. Werknemers die dat willen, krijgen de kans om iets heel anders te gaan doen en hun talenten en vaardigheden buiten de branche in te zetten.

Het scholingsfonds is beschikbaar voor het hele personeelsbestand van een bedrijf. Voor dit fonds worden twee verschillende groepen onderscheiden:

  1. Schoonmakers die graag een andere baan zouden willen;
  2. Schoonmakers voor wie het beter is om wat anders te gaan doen, zodat ze gezond en duurzaam inzetbaar blijven. Let op: de medewerker mag niet ziek zijn.

Hoe vraag ik subsidie aan?

Je kan budget uit het scholingsfonds aanvragen via James Loopbaan. Lees daar ook verder over de voorwaarden en beoordeling van de aanvraag.

Loopbaancoach

Voor medewerkers die nog niet precies weten wat een volgende stap zou moeten zijn kan je gebruik maken van een loopbaancoach van James Loopbaan. Per medewerker is er een budget van € 750,- beschikbaar. De aanvraag en voorwaarden voor deze subsidie verloopt ook via James Loopbaan.

Vragen en meer informatie

Terug naar startpagina subsidie-informatie voor werkgevers