Tamara van Ark

ONDER EMARGO TOT 25 MEI 2023 11.00 UUR

25 mei 2023

Tamara van Ark nieuwe voorzitter Schoonmakend Nederland 

Tamara van Ark is de nieuwe voorzitter van Schoonmakend Nederland, de branchevereniging voor de professionele schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. De leden van Schoonmakend Nederland hebben vandaag unaniem ingestemd met haar benoeming. Rob Rommelse, directeur Schoonmakend Nederland: “Met Van Ark als nieuwe voorzitter zet Schoonmakend Nederland een volgende stap in de positionering van onze cruciale sector en de belangenbehartiging voor onze leden.”

Tamara van Ark

Van Ark neemt veel politieke ervaring mee. Ze was onder meer lid van de Tweede Kamer, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en tot half 2021 minister voor Medische Zorg en Sport. Na haar ministerschap is ze actief in verschillende functies zoals dementierapporteur voor Alzheimer Nederland en het lidmaatschap van de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050.  

Cruciale sector 
Rommelse: “Haar kennis van en ervaring met de arbeidsmarkt en werkgeverschap , passen uitstekend bij de uitdagingen waar we voor staan als arbeidsintensieve sector. Daarnaast hecht ze veel belang aan de maatschappelijke positionering en waardering van onze sector. En natuurlijk is ook haar kennis vanuit de landelijke politiek waardevol. Dit gaat ons helpen in het blijvend op de kaart zetten van onze cruciale sector.” 

Onmisbare medewerkers 
Van Ark is blij met haar benoeming: "Ik heb de schoonmaakbranche leren kennen als een professionele, ondernemende branche waarin de onmisbare medewerkers, het belang van hygiëne, duurzaamheid en de kwaliteit van het werk centraal staan. Voor de leden en hun medewerkers van Schoonmakend Nederland stroop ik graag de mouwen op om aan de slag te gaan met de uitdagingen die er liggen." 

Van Ark volgt Niek Jan van Kesteren op die tijdelijk de rol van interim voorzitter op zich nam na het vertrek van Piet Adema, de huidige minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.  

Meer info: 

Neem voor mee informatie contact op met:  

Melanie Klerx 
Communicatieadviseur
0620138105
melanie.klerx@schoonmakendnederland.nl