Training gesprekstechnieken

In het kader van dit project hebben we een online training gesprekstechnieken laten ontwikkelen. We werken daarvoor samen met Dit speelt!, een bedrijf van Jennifer Lem en Laura Hagt. Laura Hagt werkt als acteur tijdens diverse trainingen. 

Verloop van de training gesprekstechnieken

De training bestaat uit twee dagdelen. De twee dagdelen worden binnen een periode van twee (soms drie) weken gepland. Deze ruimte tussen deze twee dagdelen, is er voor om alvast wat te oefenen of om de theorie te laten inwerken. Maar ook zodat er niet té veel ruimte tussen de twee dagdelen in is.

Training eerste dagdeel

Het eerste dagdeel duurt drie uur, waarin interactief de theorie van gesprekstechnieken aan de orde komt. De theorie van de Brug wordt hiervoor gebruikt. Dit gaat over het creëren van een veilige omgeving, interesse tonen, samenvatten en conclusies trekken en afspraken maken. De training op dit dagdeel wordt ook gegeven langs de theorie van de Brug, zodat deelnemers direct zien hoe het in de praktijk uitwerkt. Tijdens het eerste dagdeel zijn er maximaal zes deelnemers.

Training tweede dagdeel

Voor het tweede dagdeel wordt de groep opgeknipt in twee delen. In twee groepjes van drie deelnemers wordt onder begeleiding van de trainer geoefend in korte opdrachten. Twee deelnemers oefenen, de derde observeert. Jennifer Lem en Laura Hagt oefenen in bepaalde opdrachten mee met de deelnemers.