Over Inspiratiesessie duurzaamheid: milieukeurmerken voor bedrijven

Inspiratiesessie duurzaamheid: milieukeurmerken voor bedrijven

CO2-Prestatieladder, ISO 14001, MVO Prestatieladder, ISO 26000 en ga zo maar door. In de loop van de jaren is er een waar oerwoud aan milieukeurmerken en certificaten voor bedrijven ontstaan. Dat roept veel vragen op. Wat is het verschil tussen deze keurmerken? Wat levert het je als bedrijf op en wat kost het om dit in te voeren en te onderhouden? Wanneer loont het om een keurmerk of certificaat te hebben? Wat wordt in aanbestedingen gevraagd? Welke keurmerken zullen naar verwachting blijven en welke niet?  

In deze inspiratiesessie gaan we hier duidelijkheid over geven. Na afloop heb je meer inzicht in de keurmerken die er zijn en waar deze over gaan. Daardoor kun je een betere afweging maken of deze voor jouw toegevoegde waarde bieden. Hierdoor voorkom je dat je veel geld kwijt bent aan een keurmerk dat weinig aan jouw bedrijf toevoegt of dat je een keurmerk niet hebt dat je juist beter wel had kunnen hebben. 

Spreker 
De inspiratiesessie wordt verzorgd door Kornelis JornaKornelis is milieuadviseur. Hij adviseert al 15 jaar bedrijven en brancheorganisaties over milieuregels, milieumanagement en duurzaam ondernemen. Kornelis werkt sinds 2010 voor Schoonmakend Nederland. Hij is verantwoordelijk voor de inhoud en het bijhouden van de milieu wet- en regelgevingtool en in het verleden stelde hij de leidraad gevelreiniging op. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen