Over Online kennissessie: Communiceren met anderstalige medewerkers

Online kennissessie: Communiceren met anderstalige medewerkers

In het Nederlands communiceren met anderstalige medewerkers is soms best lastig. Natuurlijk heeft de anderstalige medewerker een inspanningsverplichting om zo snel mogelijk de Nederlandse taal te beheersen. Maar ook de werkgever heeft hier een rol in. Hoe zorg je dat de anderstalige medewerker weet wat er van hem verwacht wordt? Hoe borg je dat hij de opdracht goed begrijpt en weet wat eventuele risico’s zijn?

Wil je als organisatie Nederlands als voertaal op de werkvloer hanteren, dan vraagt dit om extra inspanning van alle medewerkers binnen de organisatie, niet alleen van de anderstalige medewerkers.

In deze kennissessie bespreken we bovengenoemde situaties en concrete voorbeelden zoals wat een niveau-indicatie (bijvoorbeeld A0-A1) inhoudt, hoe je aan anderstalige medewerkers duidelijke instructies geeft en hoe je de communicatie effectiever en succesvol laat verlopen.

In deze interactieve sessie is voldoende ruimte om vragen te stellen en eigen situaties te bespreken.

Doelgroep
Leidinggevenden die op de werkvloer met anderstalige medewerkers samenwerken. HR-managers en -medewerkers die persoonlijke ontwikkeling en (taal)trainingen in hun portefeuille hebben.

Over de trainer
Deze kennissessie wordt verzorgd door Caroline van Blerkom. Caroline is oprichtster en directeur van Lexicon trainingen, een taalbureau dat sinds 1994 op locatie en online trajecten verzorgt en ruime ervaring heeft met hands-on taaltrajecten.

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Geen lid € 150,00
Lid € 50,00

Deel met anderen