Over Duurzaamheidslab voor mkb

Duurzaamheidslab voor mkb

Vanaf 2024 moeten grote bedrijven gaan rapporteren over de milieu-impact van het bedrijf en het effect van het bedrijf in de keten. Dat heeft tot gevolg dat grote bedrijven aan leveranciers of dienstverleners vragen gaan stellen over hun milieu-impact. Daardoor krijgen mkb-bedrijven die grote bedrijven als klant hebben ook met deze wetgeving te maken.

Om onze leden hierbij te ondersteunen starten we dit Duurzaamheidslab. In dit lab ontwikkelen we samen met maximaal acht bedrijven de basis voor een eigen duurzaamheidsplan en -rapportage. Wat we eruit leren, delen we daarna met alle andere leden, zodat ook zij ermee aan de slag kunnen.

In het duurzaamheidslab gaan we samen op 'reis'. De wetgeving is ons startpunt. Maar dan? Wat moet er in een duurzaamheidsplan- en rapportage staan? Hoe maak je dat? Waar vind je de informatie? Die antwoorden zijn niet 1-2-3 te geven. Maar we zijn ervan overtuigd dat we in vier bijeenkomsten (1x live en 3x online) samen de basis kunnen leggen. 

Aan dit Duurzaamheidslab kunnen maximaal 8 mkb-ondernemers deelnemen. Ga je mee 'op reis'? Reageer dan snel. 

Data sessies

In het programma vind je informatie over de inhoud van de sessies.

  • Sessie 1 | woensdag 5 april van 10.00-13.30 uur (live bij Schoonmakend Nederland in 's-Hertogenbosch)
  • Sessie 2 | dinsdag 11 april van 9.00-12.00 uur (online)
  • Sessie 3 | dinsdag 18 april van 9.00-12.00 uur (online)
  • Sessie 4 | dinsdag 9 mei van 9.00-12.00 uur (online)

De data van sessie 2, 3 en 4 kunnen in overleg met de deelnemers worden aangepast. 

Meer informatie 

Jasper van der Schoot
06-54753484 of e-mail

Het Duurzaamheidslab wordt gegeven door Jasper van der Schoot. Hij volgt een master Circulaire Economie aan de HAN in Nijmegen en onderzoekt sinds 2020 voor Schoonmakend Nederland hoe we het thema duurzaamheid kunnen vertalen naar de leden. Het duurzaamheidslab maakt deel uit van zijn afstudeeropdracht. 

Aanmelden

Log in om te zien welke tickets voor jou beschikbaar zijn.

Ja, ik wil inloggen

Deel met anderen