Standpunt: Stimuleer dagschoonmaak

Dagschoonmaak is één van de oplossingen om de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden. In de avond werken werkt drempelverhogend om in de schoonmaak aan de slag te gaan. Ook omdat industrieterreinen en distributiecentra met het openbaar vervoer 's avonds vaak slecht bereikbaar zijn.

Door schoonmaakwerkzaamheden overdag uit te voeren, regelen we dat mensen makkelijker bij hun werk komen. En dagschoonmaak kent nog meer voordelen. Het is socialer, beter voor het milieu en, belangrijk in tijden van virussen, het is een stuk veiliger voor alle gebouwgebruikers.

Tegelijkertijd geeft dagschoonmaak ook ruimte voor het combineren van meerdere taken, zoals het papier van de printer bij kunnen vullen, het afval afvoeren, de koffieautomaat bijvullen, de binnenplanten verzorgen of het buitenterrein onderhouden. Niet alleen hoeven opdrachtgevers voor deze taken dan niet meer op zoek naar een medewerker (nog een bijdrage aan het verkleinen van de arbeidsmarktkrapte!), we vergroten hiermee ook de inkomenszekerheid van de schoonmaker.

Lees meer standpunten over arbeidsmarkt & werkgeverschap