Jonge ondernemers storten zich op innovatie

Vereniging 9 januari 2020

Jonge ondernemers storten zich op innovatie

Innovatie is een containerbegrip. Hoe kun je er een concrete invulling aan geven om er je eigen bedrijf beter van te maken? Jonge ondernemers binnen de schoonmaakbranche, verenigd in Jong-Schoonmakend Nederland zijn er onlangs gezamenlijk mee aan de slag gegaan. 

Tijdens een tweede bijeenkomst van de groep hebben ze zich in het thema verdiept onder leiding van Ron Lameij, specialist in groei en innovatie. Hij is oprichter van de Eisenfelt Academy, een organisatie die zich specifiek richt op de ondersteuning van innovatie in bedrijven en het begeleiden van startups. De basis wordt gevormd door marketing- en salesmethodieken en -werkwijzen van John D. Eisenfelt. 

Expert

Het doel van de bijeenkomst was om met elkaar op informele wijze te sparren over de verschillende vormen van innovatie en wat je hier morgen mee kunt doen in je bedrijf. Bij innovatie wordt veelal alleen gedacht aan productinnovatie. Dat is niet terecht. Innovatie kan zeker ook betrekking hebben op het vlak van organisatie, klantbenadering en processen binnen je bedrijf. 

Aanmelden
Het nog jonge initiatief Jong-Schoonmakend Nederland (aangeduid en op de sociale media te vinden met #jongSchoonmakendNederland) beoogt ondernemers tot 40 jaar bij elkaar te brengen en informeel van gedachten te laten wisselen over thema’s die hen bezighoudt. Op dit moment bestaat de groep uit circa 25 leden. Uitbreiding is mogelijk. Er zijn vast nog meer mensen binnen de ledenkring van Schoonmakend Nederland met een eigen bedrijf of een directiepositie. Aanmelden kan simpelweg door een berichtje te sturen aan Rick van der Gaag.
Wie meer wil weten, gaat naar de eigen pagina van #jongSchoonmakendNederland op Linkedin. Hier worden naast verslagen van de bijeenkomsten ook relevante berichten voor de doelgroep geplaatst.

Programma 2020
In 2020 zal de groep vier keer bijeenkomen. De inhoud en vorm van de bijeenkomst verschilt per keer, van bedrijfsbezoeken buiten de schoonmaak tot workshops over hele praktische zaken in relatie tot de dagelijkse bedrijfsvoering.