Glas en gevel (Schoonmakend Nederland-segment AWOG)

Een goed onderhouden gebouw verlengt de levensduur van een pand. Zo gaan kozijnen en ramen langer mee wanneer deze regelmatig worden gewassen. Daarnaast is een goed onderhouden gebouw een visitekaartje voor een organisatie en dragen schone ramen en kozijnen bij aan een prettige werkomgeving. Goede lichtinval bevordert immers een beter binnenmilieu. Gevels vervuilen door weersinvloeden en atmosferische invloeden. Die vervuiling gaat ten koste van de uitstraling van een bedrijf en ook de duurzaamheid van een gebouw is in het geding. Optimaal gevelonderhoud vergroot het rendement van vastgoed.

AWOG

Binnen Schoonmakend Nederland hebben glazenwassers en gevelbehandelaars een eigen segment: AWOG. Ruim een derde van alle Schoonmakend Nederland-leden doet (ook) aan glasbewassing en/of gevelbehandeling. Sommige leden richten zich (bijna) volledig op glasbewassing en/of gevelbehandeling terwijl andere leden glasbewassing en/of gevelbehandeling aanbieden als één van hun activiteiten naast ander specialistisch werk of regulier schoonmaakonderhoud.

Glazenwassersbedrijven en gevelbehandelaars hebben een andere bedrijfsvoering en personeelsopbouw dan reguliere schoonmaakbedrijven en ook de werkomstandigheden zijn anders. Denk in dit kader aan de wet- en regelgeving rondom Veilig Werken op Hoogte en de relatie opdrachtgever-hoofdaannemer-onderaannemer (marktverhoudingen, prijsdruk, etc.).
AWOG maakt zich hard voor eerlijke en productieve arbeids- en marktverhoudingen voor glazenwassers en gevelbehandelaars met ruimte en waardering voor vakmanschap en professionaliteit.

Binnen AWOG werken we rond de drie thema’s mens, markt en techniek. 

Downloads

Omdat we kennisdeling belangrijk vinden, zijn er verschillene publicaties en downloads beschikbaar over werkmethoden bij glasbewassing om veilig op hoogte te werken.
Voor gevelbehandeling zijn kennispublicaties, supplementen en e-learningfilmpjes beschikbaar.

Experts

Ilse Mariën

Ilse Mariën

Manager Platformen en Accountmanagement

06-51149216 ilse.marien@schoonmakendnederland.nl

Artikelen

Downloads

Verfijning

Sorteer op: