Schoonmakend Nederland biedt schoonmaakhandvaten in ‘1,5 meter-economie’

Nieuws 1 mei 2020

Schoonmakend Nederland biedt schoonmaakhandvaten in ‘1,5 meter-economie’

Schoonmakend Nederland biedt ondernemers uit verschillende sectoren de helpende hand om in de ‘1,5 meter-economie’ goede schoonmaak en een veilige werkomgeving voor schoonmakers en glazenwassers te garanderen. Jeroen Veldboer (directeur Schoonmakend Nederland) zegt hierover: ‘Brancheorganisaties hebben bij het ministerie van Economische Zaken plannen moeten indienen over hoe zij in hun sector omgaan met deze nieuwe werkelijkheid. Wij hebben voor verschillende sectoren een bijdrage geleverd aan hun plan en protocollen ontwikkeld om hen handvaten te geven voor goede schoonmaak in de 1,5 meter-economie. Deze protocollen bieden wij voor alle schoonmaakbedrijven op onze website aan. ’ De protocollen zijn te vinden op www.schoonmakendnederland.nl/schoonmaak-in-anderhalve-meter-economie.

Experts

Naast verschillende sectorspecifieke protocollen, is er ook een basisprotocol te vinden voor die sectoren waarvoor geen specifiek protocol voor nodig is. De eerste protocollen zijn nu te vinden op de website van Schoonmakend Nederland voor de sectoren die als eerste weer ‘open’ gaan. Schoonmaakprotocollen voor de sectoren die hierna volgen, zijn dan ook te vinden op de site van Schoonmakend Nederland.

RAS
In samenwerking met de RAS (Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) zijn er specifieke protocollen mbt beschermende maatregelen ontwikkeld voor schoonmakers en glazenwassers. Ook deze protocollen zijn te vinden op de eerdergenoemde website van Schoonmakend Nederland.

De verschillende protocollen zijn overeenkomstig de corona-richtlijnen van het RIVM.

Goede schoonmaak, juist nu!
Het coronavirus verspreidt zich van mens op mens, máár daarnaast kan overdracht ook plaatsvinden via onder meer deurklinken, lichtknopjes, prullenbakken, balies of tafels.

Goede schoonmaak is daarom essentieel om verspreiding van het virus te voorkomen en maakt het mogelijk om Nederland beetje bij beetje weer op te starten. Dit betekent dat, naast de reguliere schoonmaak, er in deze corona-tijd extra aandacht moet zijn voor de specifieke situatie en vragen bij de organisaties. Dit vraagt om deskundig advies en soms maatwerk.

Schoonmaken gaat verder dat schoonmaken zelf. Het gaat ook om goede communicatie voor alle bezoekers, gebruikers en schoonmakers. Ook daar besteedt Schoonmakend Nederland veel aandacht aan.  

Vragen?
Ondernemers met schoonmaakvragen kunnen contact opnemen met hun schoonmaakbedrijf of met de speciale corona-helpdesk van Schoonmakend Nederland via telefoonnummer (073) 648 38 50 of via Whatsapp; 06 827 22 106.

Gerelateerd