OSB helpt JINC bij sollicitatietraining voor jongeren

Praktijk 2 juli 2020

OSB helpt JINC bij sollicitatietraining voor jongeren

OSB werkte deze week mee aan een online sollicitatietraining voor JINC. JINC helpt kinderen tussen de 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. De jongeren missen vaak iemand in hun omgeving die vertelt wat sociale codes op de werkvloer zijn waardoor ze soms moeilijk een stage- of werkplek vinden. Via het JINC-programma maken ze kennis met verschillende beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.  

https://girlsforward.com/wp-content/uploads/2020/06/jobinterview-1170x850.jpg

Expert

Veertig trainers uit het bedrijfsleven namen deze week 140 derdejaars vmbo-leerlingen mee in het sollicitatieprocesJeroen Veldboer, directeur a.i. OSB was één van de trainers“Het was ontzettend leuk en vooral nuttig om samen met JINC en de leerlingen deze sollicitatietraining te geven. Mooi om te zien dat deze groep leerlingen nu beter voorbereid aan hun stage kan beginnen.