Check of jouw bedrijf veilig e-mailt

Praktijk 23 juli 2020

Check of jouw bedrijf veilig e-mailt

E-mail is één van de meest gebruikte communicatiemiddelen voor ondernemers. Dagelijks sturen en ontvangen bedrijven vaak honderden e-mails. Helaas zijn deze mails niet altijd beveiligd door het juiste gebruik van moderne internet- en e-mailstandaarden. Hierdoor lopen ondernemers ongewild het risico om slachtoffer te worden van cybercriminelen die e-mails vaak als startpunt gebruiken om cyberaanvallen uit te voeren, zoals phishing (hengelen naar gegevens) en ransomware (gijzelingssoftware).  

Expert

De campagne ‘E-mail veilig’ spoort ondernemers aan om te onderzoeken of ze veilig e-mailen en - wanneer dat nodig is - de benodigde stappen te zetten. Om ondernemers, klanten en het bedrijf te beschermen kun op de website E-mail veilig een test worden gedaan en de resultaten gedeeld met jouw systeembeheerder of hoster 

Animatie Email Veilig from VNO-NCW en MKB-Nederland on Vimeo.