Nibud biedt hulp bij gesprekken over schuldproblematiek

Praktijk 20 april 2021

Nibud biedt hulp bij gesprekken over schuldproblematiek

Het Nibud heeft hulpmiddelen ontwikkeld om met medewerkers in gesprek te gaan die in geldproblemen dreigen te komen. Speciaal voor werkgevers is een signaalkaart en gesprekshandreiking gemaakt. Op de signaalkaart staan signalen die kunnen duiden op geldproblemen. In de handreiking staan handvatten om het gesprek te voeren en waar nodig naar verdere hulp te verwijzen.   

 

Expert

Wanneer geldproblemen dreigen, wachten mensen vaak lang met het inschakelen van hulp. Een kleine achterstand kan soms uitgroeien toe een grote schuld. Dit kan grote invloed hebben op het dagelijks functioneren van een medewerkers. Productiviteitsafname en verzuim liggen op de loer.