‘Bjorn is een enorm prettige collega; we zijn trots op hem!’

Vereniging 4 juni 2021

‘Bjorn is een enorm prettige collega; we zijn trots op hem!’

Februari 2016. Bjorn Scholten gaat via de gemeente een proefplaatsing aan bij een klant van Asito. ‘Dit verloopt al snel heel goed, waardoor hij bij Asito een contract krijgt. Hier is hij verantwoordelijk voor het beheer van de pantry's en koffieautomaten, zonder prestatiedruk, want Bjorn is op dat moment hoog-depressief,’ vertelt Maarten Jongedijk (objectleider Asito Care B.V. in Zwolle).

Expert

Omdat de therapie goed verloopt, is het contract opgehoogd. ‘Bij de opstart van een nieuwe klant is hij meegegaan naar een andere klant, waar hij van alles en nog wat heeft uitgevoerd. Van een prullenbakronde tot het uitvoeren van vloeronderhoud. Ook omdat het goed gaat met Bjorn, is het contract wederom verhoogd.’

Bij dezelfde klant, maar wel op een andere locatie, heeft hij zelfstandig een grote taak uitgevoerd, met onder andere vloeronderhoud, koffieautomaten, afvalverwerking, invaltaken, et cetera.

Omdat er bij een andere klant de vraag ontstaat hoe er een invulling kan worden gegeven aan vloeronderhoud, glasbewassing en tuinonderhoud, start Bjorn met Groen Glas Vloeren, een opleiding voor specialistisch vloeronderhoud vanuit Asito. Met het volgen van onder andere de Harrie Helpt-cursus, werkt hij met een collega samen met cliënten vanuit een GGZ-instelling, maar ook met mensen die op een of andere manier weer aan werk willen komen, maar waarbij het niet lukt. Sinds kort is Bjorn dan ook eerste medewerker voor dit team en regelt hij zelfstandig in een gebied van onder meer Overijssel en Drenthe en dagelijks onderhoud, planning, bestellingen en het contact met klanten op tal van locaties.

'Niet alleen de leidinggevenden van Bjorn, maar ook zijn directe collega's en de klanten zijn enorm trots op hem. Hij verdient het om in het zonnetje te worden gezet ter ere van De Dag van de Schoonmaker. Hij is een enorm prettige collega om mee te werken en wij zijn benieuwd wat hij nog meer in zijn mars heeft!’

 

Gerelateerd