Check de digitale toegankelijkheid van je website

Praktijk 21 juni 2021

Check de digitale toegankelijkheid van je website

Hoe scoort je website scoort op digitale toegankelijkheid? Wat gaat goed? Wat kun je verbeteren? Via ismijnsitetoegankelijk.nl kun je je website laten scannen. Uit onderzoek blijkt dat een betere toegankelijkheid de algehele kwaliteit van websites vergroot. Een toegankelijke website scoort hoger in Google-zoekresultaten en is sneller. Het resultaat van de scan geeft een indicatie van mogelijke verbeterpunten. 

Expert

Digitale toegankelijkheid gaat over het kunnen gebruiken van digitale diensten door iedereen. Een toegankelijke website heeft een logische navigatie, begrijpelijke teksten, juist kleurgebruik en goed geprogrammeerde code. Zo zorg je ervoor dat iedereen eenvoudig en snel toegang heeft tot jouw digitale informatie. Het verbeteren van de digitale toegankelijkheid is belangrijk voor bijvoorbeeld laaggeletterden en mensen met een beperking. Maar ook reguliere internetgebruikers profiteren van een toegankelijke website.

Europese toegankelijkheidswet voor ondernemers

Vanaf de zomer van 2022 moeten ondernemers aan digitale toegankelijkheidsrichtlijnen gaan voldoen. In 2025 gaat Europese toegankelijkheidswetgeving formeel in. De scan is een initiatief van VNO-NCW, MKB Nederland, Thuiswinkel.org en Accessibility.