Daniël: trotse ambassadeur van het glazenwassersvak.’

Vereniging 24 november 2021

Daniël: trotse ambassadeur van het glazenwassersvak.’

Als je na 12,5 jaar binnendienst tóch weer aan het werk wil als glazenwasser, dan krijg je energie van je werk. Dit is het verhaal van Daniël, die op 10 november tweede werd tijdens het NK Glazenwassen op de Schoonmaak Vakdagen. En nu, op zijn 48ste is hij nog steeds heel trots en blij dat hij glazenwasser is.

Experts

Wil je jezelf kort voorstellen?
‘Ik ben Daniël (48) en werk nu 10 jaar met veel plezier als glazenwasser bij Jansen-Hubers.’

Je werd tweede tijdens het NK Glazenwassen. Was je zenuwachtig?
‘Niet echt, al was het wel spannend toen ik in de finale stond natuurlijk. Ik ging er enkel naartoe voor een leuke dag. Deze erkenning is voor mij de kers op de taart.’

Waarom glazenwasser?
‘Elke dag met passie naar je werk gaan is heel belangrijk. Toen ik in de binnendienst zat begon het echt weer te kriebelen. Ik dacht aan wat ik het allerleukste vind en waar ik energie van krijg. Glazenwasser zijn biedt je zoveel vrijheid en contact met verschillende mensen. Dat vindt je nergens anders. Ik krijg veel voldoening van het schoon achterlaten van de glazen, omdat je daar je toegevoegde waarde toont.’

Hoe zie je de toekomst?
‘Ik hoop nog vele jaren aan de slag te blijven als glazenwasser! Ik doe er dan ook alles aan om fit te blijven. Let op mijn werkhouding en luister naar mijn lijf. Je grenzen kennen is heel belangrijk.’

Wat wil je zeggen tegen jongeren op zoek naar een baan?
'Glasbewassing heeft heel veel met techniek te maken. Ik denk dat veel jongeren daar niet bij stilstaan. Het is echt een professioneel vak, waar je je hoofd bij moet houden en biedt veel uitdaging. Dat zou veel zichtbaarder moeten zijn om jongeren te enthousiasmeren.’

Ook werken als glazenwasser?
Ga naar mobiliteitscentrumschoonmaak.nl

Gerelateerd