Subsidies en regelingen voor ondernemers in de provincie Utrecht

Achtergrond 12 januari 2022 Deze informatie is verstrekt door: KVK

Subsidies en regelingen voor ondernemers in de provincie Utrecht

Bent u ondernemer in de provincie Utrecht? Dan kunt u misschien gebruikmaken van subsidies en regelingen. Lees meer.

Expert

  • Ondernemersplein KVK

Bent u ondernemer en gevestigd in de provincie Utrecht? Dan kunt u misschien gebruikmaken van subsidies en regelingen voor uw bedrijf. Lees op deze pagina meer over uw mogelijkheden.

Ondernemen algemeen

Midden-Utrecht Werkt Door voor zelfstandigen

Bent u zelfstandige? En overweegt u om in loondienst te gaan of zoekt u (nieuw) werk?

Lees wat Midden-Utrecht Werkt Door voor u kan doen.

International Welcome Centre

Bent u ondernemer uit het buitenland? Via het Welcome Centre kunt u hulp krijgen met onder andere visa, registratie bij de gemeente en praktische hulp zoals huisvesting en gezondheidszorg.

Lees meer over International Welcome Centre.

Plattelandscoaches

Bent u boer of eigenaar van een erf? Plattelandscoaches kunnen u advies geven over:

  • asbest verwijderen (saneren)
  • zonnepanelen
  • natuurinclusief bouwen
  • zelf uw producten aan consumenten verkopen (zoals een boerderijwinkel stoppen met uw bedrijf)
  • uw bedrijfsactiviteiten uitbreiden met bijvoorbeeld zorg, recreatie of horeca
  • beter contact met de overheid, uw bank of natuurorganisaties

Lees meer over Plattelandscoaches.

Startup Utrecht

Bent u een startup die hulp nodig heeft bij het vinden van financiering, talent, klanten en netwerken. Zij brengen start-ups, scale-ups, grote bedrijven, investeerders, lokale overheid, banken en universiteiten samen om te bouwen aan een sterk regionaal ecosysteem.

Lees meer over Startup Utrecht.

Bedrijfsopvolging (familie)bedrijf

Wilt u uw bedrijf overdragen of een bedrijf overnemen in de provincie Utrecht? Het programma Bedrijfsopvolging van het (familie)bedrijf van Ondernemerschaps Academy kunt u zich oriënteren op de bedrijfsopvolging. Het programma bestaat uit 3 groepsbijeenkomsten en 3 coachingssessies met een ervaren overname coach.

Lees meer over Bedrijfsopvolging van het (familie)bedrijf.

Personeel

Midden-Utrecht Werkt Door

Zoekt u mogelijkheden om nieuwe werknemers voor uw bedrijf te vinden? Of zoekt u oplossingen voor werknemers waar geen werk meer voor is? Via WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht kunt u begeleiding en advies krijgen.

Lees meer over WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht.

International Welcome Centre

Heeft u werknemers uit het buitenland? Via het Welcome Centre kunnen u en uw werknemers hulp krijgen met onder andere visa, registratie bij de gemeente en praktische hulp zoals huisvesting en gezondheidszorg.

Lees meer over International Welcome Centre.

Financiering

Innovatie en groei coaching

Via Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) Utrecht kunt u hulp en coaching krijgen bij uw financieringsaanvraag voor groei of innovatie van uw bedrijf. Naast financiering biedt de ROM Utrecht ook hulp/coaching via hun dienstverlening om ondernemers te versterken in hun groei/financieringsaanvraag.

Lees meer over coaching voor innovatie en groei.

Proof of Concept Fonds

Heeft u een idee voor een product of dienst in de sector digitalisering, gezondheid of duurzaamheid? ROM Utrecht biedt financiering aan van €50.000 tot €250.000 voor uw idee.

Lees meer over Proof of Concept Fonds.

Participatiefonds

Wilt u doorgroeien met uw bedrijf? Dat kunt u misschien investeringen of een lening krijgen van tussen € 250.000 tot € 2.500.000 via het participatiefonds van ROM Utrecht. Voorwaarde is dat u een bedrijf heeft in de sector digitalisering, gezondheid of duurzaamheid.

Lees meer over Participatiefonds.

Internationalisering

Trade Adviseurs

Wilt u met uw bedrijf internationaal zaken gaan doen? Adviseurs van de ROM Utrecht kunnen u helpen om uw ideeën aan te scherpen, businessplannen te verbeteren en om beter zicht te krijgen op het verkooptraject of vestiging in het buitenland.

Lees meer over Trade Adviseurs.

Innovatie & digitalisering

Innovatie en groei coaching

Via Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) Utrecht kunt u hulp en coaching krijgen bij uw financieringsaanvraag voor groei of innovatie van uw bedrijf. Naast financiering biedt de ROM Utrecht ook hulp/coaching via hun dienstverlening om ondernemers te versterken in hun groei/financieringsaanvraag.

Lees meer over coaching voor innovatie en groei.

MKB werkplaats Utrecht

Heeft u digitale vraagstukken? Bij de MKB werkplaats helpen studenten onder begeleiding van vakkundige docenten u gratis met informatie en advies. Bijvoorbeeld het vergroten van de online vindbaarheid van uw website of webshop, het bepalen van uw (online) marketingstrategie of het analyseren van data.

Lees meer over MKB werkplaats Utrecht.

Duurzaamheid

Energiefonds Utrecht

Wilt u met uw bedrijf investeren in energiebesparing of duurzame energie? Het Energiefonds Utrecht biedt leningen met een lage rente, garanties en participaties aan. U kunt hier ook uw financiële vragen stellen over energiebesparing en duurzame energieopwekking.

Lees meer over Energiefonds Utrecht.

Asbestdaken op nul

Heeft u grote hoeveelheden asbest op het dak van uw bedrijfspand? En wilt u dit verwijderen (saneren) en tegelijk zonnepanelen plaatsen? U kunt misschien samenwerken met een lokale energiecoöperatie.

Lees meer over Asbestdaken op nul.

Gerelateerd