'Glazenwasser Rik van der Woerd doet mee aan tv-programma 'Wie van de drie?'

Vereniging 21 maart 2022

'Glazenwasser Rik van der Woerd doet mee aan tv-programma 'Wie van de drie?'

Rik van der Woerd (eigenaar Rix Dienstverlening) is de positiviteit zelve en dat wil hij uitdragen aan anderen. Hij doet mee aan het tv-programma 'Wie van de Drie?' om het glazenwassers vak te promoten, want dat is, zoals hij het zelf noemt 'het mooiste vak dat er is.' Door zijn vernieuwende manier van werken ontving deze glazenwasser in hart en nieren  een innovatiecertificaat van onze voorzitter Piet Adema. Tussen het wassen door heeft hij zelfs tijd voor zijn eigen glazenwasserspodcast. Niet zo gek dus, dat hij werd gevraagd voor dit programma, dat op 20 maart werd uitgezonden.

Experts

Wat 'n eer om hieraan mee te doen! Hoe werd je gevraagd?
'Ik denk dat ze gegoogeld hebben op 'glazenwasser' en bij mij terecht kwamen. Na een kort vraaggesprek heb ik toegehapt om mee te doen.'

Waar gaat het programma over?
Een panel van BN'ers moet raden wie de echte glazenwasser is uit drie personen, waar ik er een van ben.

Wat is je doel?
'Het glazenwassers vak promoten bij de jongere generatie. Dat overbrengen in tijden van arbeidsmarktkrapte aan de nieuwe generatie geeft me veel energie.'

Wat wil je zeggen tegen jongeren, die op zoek zijn naar een nieuwe baan?
'Word glazenwasser! Het vak is veelzijdig; je kunt er heel veel in kwijt. Ik hoop dat ik met mijn deelname aan het programma jongeren bereik om te gaan voor hun droom.'

Je hebt je eigen onderneming, wast zelf de glazen en hebt ook nog tijd voor je eigen podcast. Hoe doe je dat?
‘De podcast vind ik heel leuk om te maken. Ik interview andere ondernemers uit de glazenwasserij en leer daar zelf ook weer van. Ik doe het niet vaak of regelmatig, maar als ik een aflevering opneem doe ik dat met plezier.’

Heel veel succes met de uitzending! We zijn heel benieuwd!
'Bedankt! Ja, ik ook. Het was heel leuk om te doen. Ik hoop dat mijn enthousiasme aanstekelijk is.'

Terugkijken?
Ga naar Wie van de Drie - 20-3-2022 - TVblik (vanaf 37:00 min)

Gerelateerd