Schoonmakend Nederland start met Platform Vloeronderhoud

Nieuws 20 april 2022

Schoonmakend Nederland start met Platform Vloeronderhoud

Schoonmakend Nederland heeft sinds eind maart een nieuw platform: Platform Vloeronderhoud. De bedrijven in dit platform voeren specialistisch vloeronderhoud uit, gestoeld op vakmanschap. Een andere bedrijfsvoering, personeelsopbouw en werkomstandigheden ten opzichte van reguliere schoonmaakbedrijven kenmerken deze bedrijven. 

Het gaat in dit platform om vloeronderhoud in brede zin: harde vloeren (denk aan tegel, natuursteen en hout), zachte vloeren (tapijt) en elastische vloeren (lino en pvc).

Experts

Kernactiviteiten

Dit zijn de drie kernactiviteiten van dit platform:

1. Kennisoverdracht met betrekking tot specialistisch vloeronderhoud. Het gaat om:

  • Kennisoverdracht over schoonmaaktechniek: denk aan werkmethodieken, coatings, duurzaam vloeronderhoud, opleiding en veiligheid.
  • Kennisoverdracht over de markt: in het licht van tenders met hele grote oppervlakten aan vloeren, bijvoorbeeld in ziekenhuizen en universiteiten. Opdrachtgevers en intermediairs informeren over hoe zij het kaf van het koren kunnen scheiden (kwaliteitsstandaarden) en Total Cost of Ownership (TCO).

2. Ontwikkelingen duurzaamheid. Denk aan innovaties en nieuwe technieken.

3. Positioneren vloeronderhoud binnen de schoonmaaksector (als één van de specialismes). Binnenkort lanceren we een kennisbankpagina vloeronderhoud op de website.

Meer informatie

Ben jij lid van Schoonmakend Nederland en wil je hier meer over weten en wellicht samen met Progenta, MDS, Gom, Aalbers, CSU en Mister Kool’s actief worden in dit Platform? Neem dan contact op met Nico Koch, 06-51762219.