‘Harde werker Bilal zet altijd stapje extra.’

Vereniging 5 juni 2022

‘Harde werker Bilal zet altijd stapje extra.’

Voor Bilal (27) is niets teveel. Tijdens zijn zevenjarig dienstverband bij Succlean BV heeft hij bewezen een harde werker te zijn. Zijn leidinggevende David moet hem soms zelfs afremmen. 

Expert

Van speciaal onderwijs naar schoonmaak
‘Toen ik bijna klaar was in het speciaal onderwijs, kwam Remco (directeur Succlean BV) bij mij langs. Ik heb toen gezegd dat ik graag in de schoonmaak wilde beginnen’, vertelt Bilal. Nu maakt hij schoon op zijn oude school: dertig uur per week. Ook maakt hij schoon bij ECI, bij huisartsen en apotheken. ‘Bilal kan met iedereen overweg, dat is voor ons heel fijn. Je kunt hem overal plaatsen,’ vertelt zijn leidinggevende David. Ook als hij het een keer op een iets andere manier moet doen, vindt hij dat niet erg. Bilal: ‘Ik ben flexibel en moet soms een beetje afgeremd worden.’ David: ‘Dan gun ik hem gewoon wat extra tijd op de sportschool, waar hij graag is om fit te blijven.’

Onmisbaar 
Bilal heeft het goed naar zijn zin bij Succlean. Tegen iedereen die een baan zoekt wil hij zeggen: ‘Als je niet precies weet wat je wil: kom werken in de schoonmaak. Het is fijn om een bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving. En bij Succlean is het nog gezellig ook.' David neemt hem vandaag mee uit eten ter ere van de fotoshoot, echt een uitje! ‘In de schoonmaak hebben ze oog voor mensen. En wij vinden dat ze ook weleens extra beloond mogen worden voor het onmisbare werk dat ze doen.’

Beeld: Ann-Sophie Falter

Gerelateerd