Voorvrouw met een hart van goud

Vereniging 9 juni 2022

Voorvrouw met een hart van goud

Ontmoet Gerrie, al 16 jaar werkzaam bij Hommerson schoonmaakbedrijf. Ze is voorvrouw bij het concertgebouw in Arnhem. Haar werkgever Nancy Hommerson: 'Je kan altijd op haar rekenen. Ook tijdens weekenden en feestdagen staat Gerrie voor ons klaar. Wat ik bijzonder vind is dat ze de Facebookpagina 'Gerrie’s hulp voor de minima' is gestart. Zij heeft dit helemaal zelf bedacht. Ze helpt mensen die moeilijk rond kunnen komen met voedselpakketten, kleding, meubels en hondenvoedselpakketten. Een vrouw met een hart van goud.' 

Expert

Elke dag anders
'Bij het concertgebouw waar ik werkzaam ben, is het iedere dag anders. Ik maak er altijd een feestje van. Elke groep bezoekers is totaal verschillend, van advocaten tot carnavalsvierders’, vertelt Gerrie enthousiast. Ze begint om 7 uur 's ochtends met de ontvangst en instructie van haar team. 'Mijn werk gaat altijd door. Ook op feestdagen zoals Koningsdag en Nieuwjaardag, omdat er dan die avond daarvoor een feest is. Het is dan altijd weer een uitdaging om alles op tijd schoon te krijgen voor het volgende feest.'

Anderen helpen
Als ze klaar is met haar schoonmaakwerk, begint ze aan haar volgende 'baan'. In coronatijd viel haar namelijk op dat veel mensen rond moeten komen van een minimuminkomen. ‘Ik was in de supermarkt en daar was een jongetje dat graag snoepjes wilde. Toen zijn moeder zei: ‘we hebben er nu geen geld voor, misschien volgende week.’ brak mijn hart. Toen ik ook mensen met rekenmachines in de supermarkt zag lopen om uit te rekenen of ze alles konden betalen, bem ik mijn Facebookpagina ‘Gerries hulp voor minima’ gestart.

Blijven schoonmaken
Gerrie komt zelf uit een buurt waar armoede heerst. Een keer per drie maanden organiseert ze een 'vrouwenhuis'. Daar kunnen vrouwen gratis maandverband en tampons halen. En alof ze nog niet druk genoeg heeft, opent ze binnenkort ook een kroeg. Daarvoor gaat ze wel wat minder werken in de schoonmaak. Als ze moet kiezen tussen op de bank zitten of actief bezig ben met mijn collega’s, kiest ze voor het laatste. 'Ik maak me graag nuttig om anderen te helpen en ik vind de afwisseling heel leuk.’

Beeld: Ann-Sophie Falter

Gerelateerd