Voorzitter Piet Adema verlaat Schoonmakend Nederland

Persbericht 3 oktober 2022

Voorzitter Piet Adema verlaat Schoonmakend Nederland

Piet Adema verlaat per direct Schoonmakend Nederland. De voorzitter is benoemd tot minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Rob Rommelse, directeur: “We feliciteren Piet Adema van harte met zijn benoeming tot minister. Een moedig besluit.”

Expert

Met het vertrek van Adema verliest Schoonmakend Nederland een krachtig bestuurder, groots verbinder en goede belangenbehartiger. Rommelse: “Direct bij zijn aantreden in 2015 stonden samenwerking en respect voor elkaars belangen centraal. In het bestuur, tussen de leden én met vakbonden. Adema heeft de belangen van onze 500 leden altijd met verve behartigd zonder de belangen van onze 125.000 onmisbare schoonmaakmedewerkers uit het oog te verliezen. Of, zoals Adema het altijd verwoordde: ‘we hebben elkaar nodig’. Dit is goed terug te zien in de vier toonaangevende, sociale cao’s die we onder zijn aanvoering in harmonie met de vakbonden sloten.”

Waardevol werk
Het bieden van waardevol werk in een gezond ondernemersklimaat is altijd leidend geweest in zijn handelen voor de vereniging. Vanuit de simpele filosofie dat als onze schoonmakers het goed hebben, onze ondernemers goed kunnen ondernemen en Nederland kan rekenen op een schone, veilige werk- en leefomgeving. Rommelse: “Dit vertaalde zich onder meer in een krachtige politieke lobby voor onze ondernemers om goed te kunnen blijven ondernemen, zoals lobby op verlaging van de regeldruk en lastenverlaging. En met eenzelfde passie voerde hij lobby voor onze schoonmakers. Zo pleitte hij – nu meer dan ooit – voor het lonender maken van werken en zette hij zich met hart en ziel in voor het creëren van meer kansen voor mensen aan de basis van de arbeidsmarkt.”

Namens alle leden en medewerkers van Schoonmakend Nederland wensen wij Adema veel wijsheid en succes toe bij deze uitdagende en eervolle opdracht.