Eerste sprekers Hygiëneforum 2023 bekend

Nieuws 19 januari 2023

Eerste sprekers Hygiëneforum 2023 bekend

Op woensdagmiddag 17 mei 2023 vindt in RAI Amsterdam het vijfde Hygiëneforum plaats, met als thema ‘Een gezonde organisatie begint bij een goede hygiëne’. Ook dit jaar staan er weer interessante en hoogwaardige sprekers op het programma. De eerste plenaire spreker die bekend gemaakt wordt, is Prof. dr. ir. Philomena M. Bluyssen. Daarnaast zijn ook de eerste workshops bekend. Deze worden ingevuld door onder andere NVWA, Diversey en Ecolab.

Experts

Plenair & workshops

Prof. dr. ir. Philomena M. Bluyssen is Hoogleraar Indoor Environment bij de TU in Delft, waar zij onderzoek doet naar het binnenmilieu van gebouwen. Ze onderzoekt mogelijkheden om dit te verbeteren vanuit de wensen en eisen van de gebruiker, met als doel het creëren van  een gezond én comfortabel gebouw. Tijdens haar plenaire lezing gaat zij hierop in.

Het tweede deel van het programma wordt ingevuld met workshops. Tijdens deze interactieve sessies wordt ingegaan op hygiëne in grootkeukens (Ecolab) en schoonmaken in de kinderopvang en de rol van medewerkers in professionele schoonmaak (Diversey). De NVWA gaat in op inspecties en wat zij in de dagelijkse praktijk tegenkomen. 

Een volledig overzicht van plenaire sprekers en workhops wordt in februari bekend gemaakt. Dan start ook de inschrijving voor het Hygiëneforum 2023.

Een gezonde organisatie begint bij een goede hygiëne

COVID-19 zorgde voor een positief effect op de bewustwording van hygiëne en schoonmaak. Hoe houd je dat vast? Wat betekent dat voor een gebouw, werkplekken en andere omgevingen? Hoe houd je bijvoorbeeld een grootkeuken of een kinderopvang schoon? Wat moeten medewerkers doen en wat doet de schoonmaker. Deze en andere vragen komen aan bod tijdens dit Hygiëneforum.

Initiatiefnemers

Het Hygiëneforum is een initiatief van NVZ - Schoon | Hygiënisch | Duurzaam, Schoonmakend Nederland, Vereniging Schoonmaak Research (VSR) en Interclean Amsterdam.