Koffie met de minister-president van Nederland

Achtergrond 10 juni 2023

Koffie met de minister-president van Nederland

Zijn werkgever omschrijft de 21-jarige Stefan Kleinveld als een enthousiaste, vrolijke en trotse jongen. De spijker op zijn kop blijkt na een gesprek met Stefan!

Expert

“Als je weet waar ik vandaag kom en ziet hoe het nu met me gaat… Een eigen huis gekocht, een leuke vriendin. En een vaste baan waar ze me volledig zelfstandig laten werken. Ja daar ben ik best trots op!” 

Er stond een gloednieuwe bus voor me klaar 

Hij is van jongs af aan een echte doener, geen boekenwurm: “Ik volgde praktijkonderwijs. Mensen denken dan toch al snel dat je onnozel bent. Terwijl dat echt onzin is.”  

“Op mijn zestiende kwam ik bij Progenta Vloeronderhoud terecht voor een stage. Ik werd gekoppeld aan Jacco, hij werd mijn mentor. Op mijn achttiende kreeg ik een vast contract. En op de dag dat ik mijn rijbewijs had gehaald, stond er een gloednieuwe bus voor me klaar! Ze wilden dat ik zelfstandig ging werken. Fantastisch toch?” 

Van een oude vloer maken wij een nieuwe! 

Het specialisme van Stefan is vloeronderhoud. Hij houdt zich onder meer bezig met het reinigen van tapijt en het coaten van vloeren. Volgens hem is dit specialisme een ondergeschoven kindje: “Het gaat vaak over het gewone schoonmaakwerk, maar als wij geweest zijn, zijn mensen zó blij.”  

Wat ik zelf voor soort vloer in mijn nieuwe huis wil? Pvc. Dat kan ik iedereen aanraden. Weinig onderhoud, makkelijk te reinigen en je hebt het bijvoorbeeld in houtlook of betonlook.” 

Koffie met Mark Rutte 

Stefan ziet een mooie toekomst bij voor zich bij Progenta. “Ik werk zelfstandig, kan mijn eigen tijden indelen en kom op leuke plekken, zoals het Binnenhof. Ik heb zelfs een keer koffie gedronken met Mark Rutte! Iedere drie weken mag ik het tapijt van het torentje reinigen. Hij nodigde alle schoonmakers uit voor koffie. Hartstikke aardige vent, hij was heel geïnteresseerd in ons.”

Stefan Kleinveld - Mark Rutte