Werken in je favoriete bioscoop

Achtergrond 10 juni 2023

Werken in je favoriete bioscoop

Ze gaat zitten en zegt gelijk: “Heerlijk, deze afleiding kan ik wel even gebruiken.” De 43-jarige Noerania El Wanni gaat door een moeilijke periode. Haar vader overleed plotseling in december vorig jaar en dat valt haar zwaar.  

Expert

Juist in deze tijd is haar werk daarom belangrijk: “Het is een hele fijne afleiding. Natuurlijk komen tijdens het schoonmaken af en toe herinneringen aan mijn vader omhoog. Dan laat ik ook wel een traantje. Maar daarna ga ik gewoon weer verder.”  

Twee keer plots naar Suriname 

In december wordt ze plotseling gebeld dat het slecht gaat met haar vader in Suriname. Ze vertrekt op stel en sprong en blijft uiteindelijk 4 weken. Eenmaal terug in Nederland krijgt ze het bericht dat haar moeder een bloedvergiftiging heeft opgelopen.  

Weer vertrekt Noerania naar Suriname. Met haar moeder komt het gelukkig goed, maar de hele periode is haar niet in de koude kleren gaan zitten. Gelukkig lijkt haar leven nu weer in rustiger vaarwater te komen. 

Hoe het leven soms loopt 

Vijfentwintig jaar geleden komt Noerania vanuit Suriname naar Nederland. Ze wil een verandering van omgeving en ze komt in Utrecht terecht. Daar geniet ze volop van haar leven en werkt ze alweer 12 jaar met plezier voor Schoonmaakbedrijf Gom. 

“Ik werk nu in Pathé, de bioscoop aan de Oudegracht. Dat was altijd al mijn favoriete bioscoop. Ik vond het zo leuk om daar aan de slag te gaan!” 

Zijn leven vieren  

Begin juni zou haar vader 67 jaar worden. Ze is van plan die dag zijn leven te vieren. “Ik ga zeker een lekker taartje halen en daarvan genieten. Hij was ook een echte lekkerbek. Op die manier blijf ik aan hem denken.”