Het liefst lekker doorwerken

Achtergrond 11 juni 2023

Het liefst lekker doorwerken

Het is voor Heinz Gallman (65) bijna tijd om met pensioen te gaan. Eigenlijk wil hij daar nog niets van horen. Zelfs zijn vakantiedagen spaart hij liever nog op. Hij is kerngezond en als zijn gezondheid het toelaat, blijft hij voorlopig nog gewoon lekker werken bij Libra Schoon.

Expert

Heinz vertelt dat hij hiervoor bij andere bedrijven heeft gewerkt, maar de waardeerding bij zijn huidige werkgever is echt beter. “Libra heeft mij op latere leeftijd een kans gegeven en ik geef ze daarvoor honderd procent terug en meer. Zoiets is wederzijds. Zij zijn goed voor mij en ik doe er alles aan om er voor het bedrijf te zijn.” 

Werk- én levenservaring  

Mireille Jansen, directeur van Libra Schoon, gaf Heinz op voor deze portrettenreeks. Ze vertelt dat het bedrijf juist graag ervaren werknemers in dienst heeft. “Over het algemeen hebben ze een andere mentaliteit dan jongere mensen. Ze zijn gemotiveerder en hebben iets meer discipline en verzuimen minder.”  

“Mensen boven de veertig worden vaak al afgeschreven, terwijl juist zij werk- én levenservaring hebben.” 

Heinz knikt instemmend. Hij moet er niet aan denken binnenkort thuis te zitten, daarvoor heeft hij nog te veel energie: “Ik wil onder de mensen blijven. Bovendien is het heel bevredigend, een schoon eindresultaat te zien. Als ik bij een nieuwe klant binnenkom, dan gaan mijn handen vaak jeuken om er ‘ons’ stempel op te drukken.”  

“Het is een uitdaging om de klus naar je hand te zetten, van minder naar beter te krijgen. En ik krijg nu vrijheid en vertrouwen, dat is me veel waard.” 

Ongecompliceerd houden 

Zijn vrouw werkt ook in de schoonmaak, een paar jaar geleden gaf zij aan ook bij Libra Schoon te willen gaan werken. “We doen nu één klus samen, maar dat hoeft voor mij niet meer, haha. Met andere collega’s is het ‘doei en tot morgen’, mijn vrouw neemt dingen mee naar huis.”  

“Bovendien ben ik de oudste dus vind ik dat ik de baas ben op het werk. En in de auto overigens ook. Okay, zij is de baas thuis. Het is ingewikkeld als je samenwerkt!”