Stralend naar je werk

Achtergrond 11 juni 2023

Stralend naar je werk

Cindy Adrieansen (37) staat erom bekend dat ze op de fiets naar alle locaties gaat waar ze schoonmaakt. “Ik heb zeven verschillende panden waar ik werk, de verste is 30 minuten fietsen. Elektrische fiets? Nee joh, een gewone met 7 versnellingen. Mijn conditie is behoorlijk goed, dit is gewoon sport.” 

Expert

Spontane promotie 

Al sinds 2007 werkt Cindy voor schoonmaakbedrijf Hommerson. Ze groeide inmiddels door tot voorvrouw. “Daar ben ik trots op. Ik was in de stad toen mijn collega belde. ‘Wil je leidinggevende worden’ vroeg ze. Superonverwacht! Ik was er echt even stil van en heb mijn tijd genomen erover na te denken voordat ik ja zei.” 

Snotaap? 

Omdat Cindy met voornamelijk oudere dames werkte, was ze wel bang voor de reacties. “Ik was bang dat ze zouden denken, ‘moeten wij gaan luisteren naar die snotaap’. Ik heb het met ze besproken en gelukkig, zij vonden het goed. Het lastigste tot nog toe? De gesprekken toen we in de coronatijd mensen moesten laten gaan. Ik zag er vreselijk tegenop, maar was uiteindelijk blij met hoe het is gegaan.” 

Ik houd echt van schoonmaken 

Cindy is helemaal in haar element als voorvrouw en ze vertelt stralend dat ze iedere dag met plezier naar haar werk gaat. “Ik houd echt van schoonmaken. De panden waar ik werk ken ik goed, ik kan lezen en schrijven met de mensen. Het contact met mijn collega’s is leuk en de uren zijn flexibel. Ideaal.” 

“Ik ben ook wel echt een bezig bijtje. Als ik drie weken vakantie heb, dan begin ik tegen het einde mijn huis schoon te maken, omdat ik het werk zo mis, haha.” 

Rijbewijs halen  

Wellicht wil ze in de toekomst nog wel doorgroeien tot objectleidster. Voorlopig heeft ze het gevoel dat ze nog genoeg kan leren in haar huidige functie. “Binnenkort ga ik weer een extra cursus volgen, laat mij dit werk nog maar even doen. Uiteindelijk zou het leuk zijn, nog een laatste stap. Dan moet ik alleen wel mijn rijbewijs gaan halen!”