Schoonmaakwerk én privé supergoed in balans

Achtergrond 13 juni 2023

Schoonmaakwerk én privé supergoed in balans

Lachend vertelt de 51-jarige Marcel Hartemink dat hij er eigenlijk pas net achter komt dat hij al 12,5 jaar in dienst is bij Schoonmaakbedrijf Hommerson. “Ik was me er niet van bewust. Leuke mijlpaal toch?”  

Expert

Eerder was Marcel medewerker financiële administratie. Alleen van hele dagen achter een computer werd hij niet gelukkig. “Ik heb daarna verschillende dingen geprobeerd. Tot ik toevallig bij schoonmaak terechtkwam. Mijn vrienden verklaarden me voor gek, ze snapten de overstap niet. Waarom? Ik vind het erg leuk!” 

Twee stapjes naar voren, eentje terug 

Marcel begint met avonden en ochtenden schoonmaken. Al snel vragen ze hem om in de dagploeg gespecialiseerde klussen te doen. Met zijn vlotte babbel zien klanten hem graag komen. Net voor corona uitbreekt, solliciteert hij met succes voor de functie van Rayonleider.  

“Ik vond het spannend. En ging vol enthousiasme het avontuur aan. De pech was dat corona toesloeg. Kantoren stonden leeg en er was dus ook minder schoonmaakwerk. Mijn functie kwam te vervallen.” 

Ik pak alles aan  

Marcel is dagelijks werkzaam op verschillende locaties van Vitens regio zuid en vindt het een fijne opdrachtgever. “Ik ben flexibel en verantwoordelijk voor mijn eigen projecten. Ik rijd midden Nederland door door en deel mijn eigen uren in.”  

Uiteraard hoopt Marcel wel dat hij nog een keer de kans krijgt om een volgende stap te maken. En dat hij als rayonleider aan de slag kan. “Wat mij goed maakt in mijn werk? Ik heb een vlotte babbel en vind niets een probleem. Ik pak alles aan.” 

Heerlijk huisje, boompje, beestje  

Hoeveel hij ook van schoonmaken houdt, thuis heeft hij een schoonmaakster, vertelt hij opgewekt. “Ik vind het heerlijk om thuis samen met mijn man met de honden, katten en vissen bezig te zijn. Tuinieren vind ik ook leuk. Maar schoonmaken? Nee, daar heb ik eventjes geen zin meer in als ik thuis ben 😉!”