Schoonmakend Nederland Verzekeringen | Belang van een opzichtdekking

Vereniging 25 september 2023

Schoonmakend Nederland Verzekeringen | Belang van een opzichtdekking

Een opzichtdekking is een essentieel onderdeel van een verzekering en biedt bescherming tegen schade die wordt veroorzaakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Als schoonmaakbedrijf kan het hebben van een opzichtdekking van cruciaal belang zijn om financiële risico's te beperken. De adviseurs van Schoonmakend Nederland Verzekeringen Robin van der Starre en Marcel Advocaat krijgen vanuit de leden veel vragen over de dekking voor opzicht en leggen uit waarom een opzichtdekking van belang is.

Expert

Wat is een opzichtdekking?

Een opzichtdekking is een specifieke clausule in onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die dekking biedt voor schade aan eigendommen van anderen wat jij op dat moment onder je toezicht hebt. Denk hierbij aan zaken die op het moment van het schoonmaken ervan beschadigd raken. Dit betekent dat als je per ongeluk schade veroorzaakt aan eigendommen van een klant of derden tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden, de opzichtdekking de kosten van de schade kan dekken.

Wat is het verschil tussen een opzichtdekking en aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan eigendommen van anderen die niet onder jouw toezicht staan, terwijl een opzichtdekking specifiek gericht is op schade aan eigendommen die wel onder jouw toezicht staan.

Het belang van een opzichtdekking

Een opzichtdekking is een essentieel onderdeel van een verzekering en biedt bescherming tegen schade die wordt veroorzaakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Als schoonmaakbedrijf kan het hebben van een opzichtdekking van cruciaal belang zijn om financiële risico's te beperken. Tevens is de opzichtdekking een eis voor het behalen van het Keurmerk Schoon van Schoonmakend Nederland.

Wat biedt de opzichtdekking?

De opzichtdekking van Schoonmakend Nederland Verzekeringen heeft de volgende voordelen:  

  1. Financiële bescherming 
    Het hebben van een opzichtdekking beschermt je tegen hoge kosten die kunnen ontstaan als gevolg van schade aan eigendommen van anderen. Zonder deze dekking zou je zelf verantwoordelijk zijn voor het vergoeden van de schade, wat aanzienlijke financiële gevolgen kan hebben.
  2. Professionele reputatie
    Als professional wil je een goede reputatie behouden. Door het hebben van een opzichtdekking toon je aan dat je verantwoordelijkheid neemt voor je werk en bereid bent om eventuele schade te vergoeden. Dit kan het vertrouwen van klanten vergroten en je professionele reputatie versterken.
  3. Wettelijke vereisten
    In sommige gevallen kan een opzichtdekking wettelijk verplicht zijn. Bijvoorbeeld, als je werkt in de bouwsector, kan het hebben van een opzichtdekking een vereiste zijn om te voldoen aan de wet- en regelgeving.

 Hoe krijg je een opzichtdekking?

Niet iedere verzekeraar biedt standaard een opzichtdekking aan. Tevens is de verzekerde som niet altijd toereikend voor het Keurmerk Schoon. Goed advies is hierin dus van belang. Schoonmakend Nederlanden Verzekeringen biedt producten die voldoen aan de eisen van Keurmerk Schoon en speciaal zijn ingericht voor de schoonmaakbranche.

Voor advies kunt u contact opnemen met Schoonmakend Nederland Verzekeringen of met de adviseurs Robin van der Starre 06 27 52 69 25 en Marcel Advocaat 06 21 23 37 06.

Gerelateerd